Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u braku 60 godina

Nerazdvojni do samog kraja: Muž i žena preminuli unutar 36 sati

bračni par
Youtube Screenshot
21.02.2014.
u 22:55

Floreen Hale (82) umrla je u bolnici u Bataviji u američkoj saveznoj državi new York 7. veljače. Njezin smrtno bolestan muž Ed ležao je pokraj nje i držao njezinu ruku do samog kraja, a samo 36 sati kasnije preminuo je i on.

Jedan američki bračni par ostao je zajedno do samog kraja. Floreen i Ed Hale u braku su proveli 60 godina, a oboje su preminuli unutar dan i pol. 

Floreen Hale (82) umrla je u bolnici u Bataviji u američkoj saveznoj državi new York 7. veljače, piše Daily Mail. Njezin smrtno bolestan muž Ed ležao je pokraj nje i držao njezinu ruku do samog kraja, a samo 36 sati kasnije preminuo je i on. Bile su mu 83. godine.

Par je ispočetka bio u dvije različite bolnice. Ed je naime u bolnici u Rochesteru zbog zatajenja bubrega završio prije mjesec dana a 4. veljače njegova supruga hospitalizirana je u bolnici u Bataviji 56 kilometara dalje zbog kongestivnog zatajenja srca.

Ed je ispočetka bio preslab da ga se vozilom hitne pomoći preveze u bolnicu u kojoj je bila njegova umirujuća supruga.  Bio je u polusvjesnom stanju, ali dva dana nakon što je Floreen hospitalizirana probudio se i rekao svojoj kćeri da mora vidjeti Floreen. Nakon pregovora između dvije bolnice, bolnica u Bataviji pristala je primiti Eda ali samo ako bude dovoljno snažan za put od 56 kilometara. Ed je u bolnicu u Bataviji stigao 6. veljače, a Floreen je preminula 7. veljače.

Zajednički posljednji ispraćaj para održao se prošlog četvrtka, večer uoči Valentinova.

- Bio je gentleman do samog kraja, čekao ju je da ode prva, ispričala je njihova kći Renee Hirsh za blog Orlean Hub.

Komentara 1

JO
jožek2
08:07 22.02.2014.

Takav dirljiv slučaj sam imao prilike vidjeti kod nas, nakon smrti supruge za četri dana preminuo i suprug, do tada nije bolovao , oboje su imali 82.godine, dirljivo i za njih najbolje,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije