Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVAJ VIKEND

Zbog epidemije 'SFeraKORon' po prvi put od osnutka u online izdanju

SFeraKon
Foto: Mislav Pislak
1/5
08.05.2020.
u 17:31

Osim "izvanredne" on-line konvencije, organizatori najavljuju i redoviti ovogodišnji SFeraKon koji će se održati od 9. do 11. listopada 2020. na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Organizatori zagrebačkog SFeraKORona, on-line verzije najveće hrvatske znanstvenofantastične konvencije SFeraKon, predstavili su program te manifestacije koja će se održati od 8. do 10. svibnja na Facebooku, Discordu i Boardgame Areni.

Organizatori iz programa izdvajaju predavanja, "Spavaš li mirno, Alberte Einsteinu?", fizičara Davora Horvatića, "Antarctica: Seaflor and Ice", njemačkog pomorskog biologa Autuna Pursera te "Kad ti dođe mali zeleni" pisca Aleksandra Žiljka.

Kako ističe Vanja Kranjčević, koordinator organizatora – zagrebačkog Društva za znanstvenu fantastiku SFera, ovo je prva on-line znanstvenofantastična konvencija koje je organiziralo to društvo od njegova osnivanja 1976.

Krajem 70-ih u Zagrebu SFera je već postala i u Europi poznata po organiziranju znanstvenofantastičnih (SF – science fiction) sajmova, koji su se kasnije, uz promociju i suradnju s kultnim SF časopisom ''Sirius'', prerasli u legendarnu konvenciju SFeraKon koja se redovito održavala krajem travnja.

"Pošto nas je COVID-19 zaustavio da održimo u predviđenom terminu SFeraKon, udruga SFera je u dogovoru sa svojim članovima odlučila ponuditi online SFeraKon prigodno nazvan “SFeraKoRon”. Program će se održavati cijeli vikend od 8. do 10. svibnja tijekom cijelog dana", kazao je Kranjčević.

Osim "izvanredne" on-line konvencije, organizatori najavljuju i redoviti ovogodišnji SFeraKon koji će se održati od 9. do 11. listopada 2020. na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Prema najavama, ovogodišnji počasni gosti SFeraKona u listopadu trebali bi biti američki dizajner igara Steve Jackson, ilustrator i pisac Aleksandar Žiljak te Quee the Cosfailer, 24-godišnja cosplayerica (costume player) iz Slovačke.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:02 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar ElizabethVV99
ElizabethVV99
07:08 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije