Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na putu do škole

Zahtjev roditelja – stavite uspornike na Vrbiku i Prisavlju

20.06.2010.,Zagreb - Pogled na Slavonsku aveniju u smjeru istoka sa vrha vjesnikovog nebodera.Slavonska avenija,Hypo centar. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
24.08.2015.
u 12:00

Iz Vijeća Gradske četvrti Trnje kažu da će podržati svaku inicijativu

Učenici koji pješače prema Osnovnoj školi Cvjetno naselje svaki su dan u opasnosti – žale se roditelji tog naselja i Vrbika.

Oni koji žive na Prisavlju, na kućnim brojevima 6, 8, 10 i 12, oko 420 stanova, već godinama se bore i upozoravaju na problem u svojem naselju. Naime, ispred kućnog broja 6 postoji pješački prijelaz koji služi kako bi djeca iz škole mogla sigurnije prelaziti cestu.

Naglo koče

– Na tom mjestu prije 12 godina montirani su uspornici upravo zato što je na tom prijelazu nastradala jedna učenica. No, postojeći uspornici ne ispunjavaju svoju funkciju s obzirom na to da su takvog oblika da preko njih neodgovorne osobe voze i više od 80 km/h (ograničenje je znakom 40 km/h). Nekoliko puta bili smo svjedoci škripe i naglog kočenja, gdje bi auti stali na pola metra od djece koja tu prelaze – upozoravaju roditelji koji su svoj problem prijavili u sklopu Večernjakove akcije popisivanja mjesta u gradu na kojima su potrebni tzv. ležeći policajci. Na škripu kočnica navikli su i roditelji u Poljičkoj na Vrbiku, koji traže uspornik ispred kućnog broja 31.

– Točno ispred naše zgrade završava i pločnik, tj. prekidaju ga četiri parkirališna mjesta. Ako ne želimo hodati po cesti ili iza parkiranih automobila, cestu moramo prijeći, no zbog parkiranih vozila moramo viriti iza automobila, a vozila nas pješake uopće ne vide – kaže stanarka Sunčica Bulat Wursching. Velik je problem i pješački prijelaz na križanju Slavonske avenije i Marohnićeve, kod Hypo centra. Na Vrbiku djeca mogu pohađati školu samo do 4. razreda, a ona starija moraju u Cvjetno naselje.

– Zeleno traje vrlo kratko, a treba prijeći šest traka. Čak i odrasla osoba brzim korakom ima problema prijeći, a ako, ne daj Bože, ostanemo na malom otočiću među trakama, njišemo se kao vlati na vjetru među jurećim automobilima i kamionima – kaže Bulat Wursching.

Žele smanjiti divljanje

Potrebni bi bili, kažu stanovnici Vrbika, i stupići zbog divljeg parkiranja s južne i zapadne strane Dječjeg vrtića na Gagarinovu putu. Iz Vijeća GČ Trnje kažu da posljednjih nekoliko godina rade na smanjenju divljanja automobila.

– Samo u posljednje dvije godine postavljena su tri ili četiri uspornika u Ulici Vrbik, od dječjeg igrališta Kalimero do "Raketa". No svaku ćemo inicijativu podržati – kaže vijećnik GČ Pero Kovačević. Smatrate li da je u vašem kvartu potreban uspornik, možete to prijaviti na broj 01 63 00 455 i mail gradska@vecernji.net.

Komentara 1

ZG
zgbuco
15:58 24.08.2015.

Treba postaviti muriju da počne već jednom puniti proračun i oduzimati dozvole divljacima, a ne da si Bandić i njegovi kooperanti pune računa sa našim novcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije