Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štete sve do Zagorja

Zagrebačka županija zbraja štetu, crkvi u Kravarskom otpao toranj

Porušena crkva u Kravarskom kraj Velike Gorice
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
30.12.2020.
u 10:01

Pukotine na zgradama i popadali crijepovi mogle su se pronaći i u na krajnjem sjeveru, na granici s Krapinsko-zagorskom županijom.

 Posljedice potresa kod Petrinje osjetile su se u cijeloj Zagrebačkoj županiji, a jedan od “najtežih” prizora definitivno je bio onaj potpuno razrušenog tornja Župe uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom, naselju udaljenom dvadesetak kilometara zračne linije od samog epicentra. Fotografije teško oštećenih zgrada širile su se i po društvenim grupama s područja Zaprešića, a štete je bilo i u ostalim naseljima u županiji, pogotovo onima koji su susjedni sisačko-moslavačkom dijelu.

Pukotine na zgradama i popadali crijepovi mogle su se pronaći i u na krajnjem sjeveru, na granici s Krapinsko-zagorskom županijom. U Velikoj Gorici se u jednom vrtiću urušio strop, a na neko vrijeme nestalo je i struje, s obzirom na to da je došlo do kvara na strujnom centru u Mraclinu, odakle se opskrbljuje gotovo cijelo područje Gorice i okolice.

Zato nisu, među ostalom, ondje radili ni semafori, a zabilježena je šteta i u Odri, gdje je znatno oštećena župna crkva Svetog Jurja. Nekoliko stanovnika u Turopolju te u naseljima Cerovski Vrh, Gustelnica i Bukovčak zbog potresa ostalo je bez doma, zbog čega je hotel Garden Hill u Gorici za njih ponudio besplatan smještaj. Potres se jako osjetio i u Samoboru i Svetoj Nedelji, a ljudi su u panici izlazili na ulice.

Komentara 1

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
23:28 30.12.2020.

Nevladine udruge,koje se uglavnom bave parapolitikom i nametanjem ideologija, dobivaju godisnje 2 milijarde kuna iz proracuna drzve ilokalnih samouprava ,nek se taj novac prebaci potrebitima,i za obnpvu kulturnog blaga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije