Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pothvat za Guinnessovu knjigu rekorda

Vjesnikov neboder 'obukli' u reklamu od 5500 kvadrata

Vjesnikov neboder
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
04.11.2019.
u 22:00

Postavljanje platna trajalo je 15 sati, radilo se noću, a članove tima činili su i alpinisti

Vizura Vjesnikova nebodera ovog je vikenda zapanjila svakog tko je kraj njega prošao. Zgrada je, naime, zasjala u posve novom ruhu – i to doslovce. Tvrtka H&M za promociju svoje nove kolekcije odjeće Giambattista Valli x H&M odlučila je ovaj 67 metara visoki neboder sa svih strana “obući” u ogromno platno na kojem se mogu vidjeti novi komadi iz ovog trgovačkog lanca.

Za realizaciju ovog pothvata odgovorna je marketinška tvrtka Fini oglasi, koja je u tu svrhu angažirala tim od 30 ljudi. Među njima su se nalazili montažeri, ali i alpinisti.

– Platno ima 5500 kvadrata, vjerujemo da bi se moglo raditi čak i o novom Guinnessovu rekordu. Za sad je to neslužbeno, ali ako uzmemo da je najveća površina reklame za sad je bila 3000 kvadrata, a naša je gotovo dvostruko veća, ovo je zaista svjetski rekord – hvali nam se direktor tvrtke Fini oglasi Tomislav Gojšić. Dok je cijeli projekt od ideje do realizacije trajao oko četiri mjeseca, sam proces presvlačenja kultnog nebodera u reklamu trajao je 15 sati. Radilo se noću, s ciljem da javnost koja ugleda plakat rano ujutro ostane iznenađena.

– Naša ekipa morala je nekoliko puta nositi ogromne komade platna stepenicama sve do vrha zgrade na 17. katu. Zatim je sve to trebalo razvući oko cijele zgrade, pričvrstiti i onda spustiti do dna zgrade. Bio je to težak pothvat i nismo znali hoće li sve proći kako treba. Na sreću, nije bilo ni ozlijeđenih ni materijalne štete – kaže Gojšić. Reklama će na Vjesnikovu neboderu stajati do 7. studenog, kada će u trgovine H&M stići nova modna kolekcija.

Komentara 3

HE
herojulice
08:29 05.11.2019.

Lako za reklamu, što je sa Vjesnikom. Može li malo hvale o njemu?

LA
lajh1985
00:01 05.11.2019.

eto ga,,,imamo najvecu reklamu i najveci zub :)

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:57 05.11.2019.

Hm, izgleda da H&M stoji loše kao i Večernji i Vjesnik. Potemkinova sela u platnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije