Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani na Dolcu

VIDEO Jednostavan i brz recept za prefine božićne kolačiće otkrila nam je Branka

Marko Lukunic/PIXSELL
05.12.2021.
u 15:03

Branka Tretinjak iz Velike Gorice za blagdane obitelj oduševljava svojim prefinim Oraščićima

Blagdanska ponuda stigla je na Dolac koji u ovim adventskim danima vrvi od života. Tražena su roba u ovo doba godine orasi, nezaobilazan sastojak blagdanskih slastica. Kilogram domaćih oraha na Dolcu se kreće od 80 do 90 kuna. Orasi mame kupce i na pultu Branka Tretinjak koja sa suprugom uzgaja povrće na svom imanju u blizini Velike Gorice. 

-Imamo i nešto oraha, svi ih sada kupuju. ove su godine loše rodili, količine su male, ali su slađi no ikad. Probaj- nutka nas Branka ukusnim orasima otkrivajući svoj omiljeni Božićni recept. Kolač je nazvala Oraščići, a priprema je brza i jednostavna. 

-Oraščiće slažete u male kalupe. Na pola kile glatkog brašna ide jedan margarin i petnaest deka mljevenih oraha. Umjesto brašna možete dodati više oraha, tako je još finije. Dodaje se jedan vanili šećer i jedan prašak za pecivo i malo korice od vanilije. Možete dodati i žličicu kaka, ali nije nužno. Smjesa se stavi u kalupe, no udubite ju malo da može stati krema. Kalupi idu u zagrijanu pećnicu i kratko peče na 180 stupnjeva. Čim zamiriše po kolačićima, izvadite ju van -otkriva Branka svoj omiljeni recept. Dok se kolačići peku, priprema se krema. 

-U kremu zamiksajte margarin, četiri rebra čokolade, žlica do dvije šećera, može i u prahu te žličica ruma koji kolaču daje poseban tač. Napunite kalupe s pečenom smjesom kremom i pospete ih mljevenim orasima. I to je to. Dobar tek!


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije