Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Klovićevim dvorima

Večeri na Griču posvećene su okruglim obljetnicama

Večeri na Griču
Foto: Promo
1/3
01.07.2020.
u 14:00

Počinje u nedjelju u 21 sat koncertom Hrvatskog baroknog ansambla koji je na kulturnoj sceni već dva desetljeća.

Okrugle obljetnice zagrebačkih ansambla lajtmotiv su 39. ljetnog festivala klasične glazbe Večeri na Griču. Održat će se, kao i lani, u atriju galerije Klovićevi dvori, a počinje u nedjelju u 21 sat koncertom Hrvatskog baroknog ansambla koji je na kulturnoj sceni već dva desetljeća.

Izvodit će, pak, skladbe renomiranih umjetnika poput Antonija Vivaldija, Johanna Sebastiana Bacha, Henryja Purcella, Georga Philippa Telemanna… Svoje će bogato glazbeno umijeće do kraja manifestacije, odnosno 14. srpnja, predstaviti i Gudački kvartet Sebastian te Zagrebački gitaristički kvartet, koji slave 30 godina postojanja, a najstariji je sudionik Zagrebački puhački trio, koji djeluje čak pola stoljeća.

Programi njihovih koncerata, osim što najavljuju vrhunski glazbeni doživljaj, obuhvaćaju raznolik repertoar od baroknih majstora do skladbi 20. stoljeća. A proslavljeni ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske, Lado, atmosferu pod zvjezdanim nebom upotpunit će bogatim vokalno-instrumentalnim nastupom naziva “Mi nosimo zelen venčec“. Ulaznice se mogu nabaviti u Klovićevim dvorima te na njihovoj web-stranici.      

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije