Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14. izdanje

Otvorio se prvi filmski festival nakon lockdowna, požurite na besplatne projekcije

14. festival tolerancije
Foto: Buga Cvjetanović
1/11
29.06.2020.
u 10:54

Večer je počela odličnim koncertom Soul Beata, nakon filma zabava se nastavila uz DJ Felvera, a voditeljica programa bila je glumica Ecija Ojdanić.

Sjajna atmosfera, poznati uzvanici, odlična svirka, film Dobra godina u spomen na fantastičnog Branka Lustiga i posebna pažnja posvećena sigurnosti. Otvoren je jučer tako 14. Festival tolerancije na Bundeku, a besplatno je kino i pozornica dostupno do subote.

- Festivalska svijeća koju je prije 14 godina zapalio Branko Lustig nastavlja gorjeti, posvećena stalnom upozoravanju na prijetnje različitih oblika zla koji se valjaju i koji nikomu ne donose dobro. Najavljujemo ovim putem i posebno izdanje programa Edukacijskih jutara, koje pripremamo za listopad 2020. godine, koja ćemo posvetiti Branku, osiguravajući tako da se njegova životna misija nastavi. Hvala cijelom timu na predanom radu, a sve vas pozivamo da nam se pridružite u širenju tolerancije i budete odgovorni uz pridržavanje svih mjera - rekla je Nataša Popović, direktorica Festivala tolerancije.

Tijekom trajanja manifestacije prikazivat će se  besplatne projekcije 12 iznimnih dugometražnih naslova koji pokazuju veliki talent javnosti već poznatih, ali i nadolazećih filmaša. 

- Vjerujemo kako su to filmovi koji će vas zainteresirati, ove godine imamo za svakoga ponešto - romantične filmove, komedije, ratne filmova, art filmove… a svi oni prenose poruke o promicanju ljudskih prava i tolerancije, put koji slijedi Branka Lustiga - kazao je Hrvoje Pukšec, voditelj filmskih programa Festivala tolerancije.

Večer je počela odličnim koncertom Soul Beata, nakon filma zabava se nastavila uz DJ Felvera, a voditeljica programa bila je glumica Ecija Ojdanić. Festival su podržali brojni poznati uzvanici, a među njima i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, veleposlanik Izraela Ilan Mor, predstavnici diplomatskog zbora, saborski zastupnici, umjetnici te gradonačelnik Milana Bandić koji je svečano otvorio festival.

14. festival tolerancije
1/11

Komentara 1

NE
nečešrazbojniče
15:22 29.06.2020.

Baš neki dan "gradonačelnik" govori kako drugi ništa ne rade a on eto jedini se bori protiv korone. Eto, vidim sve je organizirano u skaldu s "preporukama" kriznog stožera. Pa budući bivši gradonačelniće sretan vam boravak na negradonačelničkom mjestu štoo dulje i da mi što duže poživite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije