Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grbina napuštaju skupštinari

Vasić napustila Klub SDP-a u Zagrebačkoj skupštini: Što sam god tražila nije prošlo, još sam dobila 'po materi'

Zagreb: Dina Vasić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
17.09.2022.
u 14:23

Vasić je na svom Facebooku objavila kako s danom 19.09. prestaje biti članica Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te da se na taj korak odlučila zbog ogromnih podjela i neslaganjem s odnosima u klubu i s partnerima.

Klub SDP-a u Zagrebačkoj skupštini pada s pet zastupnika na svega četiri. Odlučila ga je napustiti nezavisna Dina Vasić koja je svoju odluku danas objavila na društvenim mrežama. Potvrda je to onoga što se i predviđalo,a to je da će izbacivanjem predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca iz stranke vjerojatno doći do osipanja i u Skupštini. Za sada je odlučila otići Dina Vasić, a još uvijek nije jasno što će napraviti Renato Petek za kojeg se zna da je bio jedan od najvećih kritičara koalicije SDP- Možemo u Zagrebu, a zbog čijeg je razvrgavanja, predsjedniku stranke Peđi Grbinu iza leđa, Gotovac i izbačen iz stranke.

Vasić je na svom facebooku objavila kako s danom 19.09. prestaje biti članica Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te da se na taj korak odlučila zbog ogromnih podjela i neslaganjem s odnosima u klubu i s partnerima. Poručila je i kako ne želi da nje rad u Skupštini bude predmetom međustranačkih prepucavanja te je dodala kako će sve dobre politike i dalje podržavati, a prijedloge s kojima se ne slaze dobro analizirati i, kao i do sada, glasati prema vlastitim uvjerenjima.

- Ja od politike ne živim, politika živi od mene - mojih poreza, prireza. Trenutna zagrebačka politika prepuna je prepucavanja, loših rezultata, živi samo da bi živjela i to u dobroj većini slučajeva. Tražila sam Riznicu, tražila sam Katalog imovine, tražili smo Platformu Zviždač. Sve je prihvaćeno - ništa konkretno realizirano. Tražili smo da zastupnici u Skupštini ne mogu biti u radnim tijelima Gradonačelnika i onda kasnije sami glasati za to u Skupštini. To nije prošlo na glasanju i još sam dobila “po materi”-napisala je Vasić na svom facebooku referirajući se i na prostački napad potpredsjednika Skupštine i ideloga Možemo Teodora Celakoskog koji ju je ovog ljeta poslao u tri pi... materine.

U svojoj objavi Vasić je objavila i kako joj se Odbor za financije prekidao jer se pojedincima nije svidjelo što govori i način na koji iznosi činjenice.

-Ima li ijedan opravdan razlog da ostanem u klubu koji formira većinu u Skupštini? Ajmo objektivno Kliko moja, ja nisam tako odgojena nit sam dogurala u svojoj profesiji do sadašnje razine zbog demagogije i poznanstava. Ja sam žena koja je navikla na udarce, ali nisam navikla šutjeti. Shodno tome, ne mogu biti “žetončić”. Ponekad sam naivna, ponekad bezobrazna, uglavnom pristojna, ali uvijek svoja- napisala je Vasić koja će ostati u Skupštini kao nezavisna zastupnica.

Ključne riječi

Komentara 12

CA
cavecanem
15:03 17.09.2022.

Peđa Grbin je učinio za HDZ vise nego cijeli glavni odbor HDZa zajedno.

KL
klamerko
14:53 17.09.2022.

To nije način na bih ja želio provesti svoj život a da mi ostane da sam u ovim trenucima tako pročitao da je ova zastupnica pak tako dobila po materi! Je li to civilizirani diskurs između gradskih zastupnika čije plaće masno plaćamo mi porezni obveznici? Ako nije, zbog čega ih onda uopće plaćamo? Da nas ponize svojim primitivizmom dok ih kao korisne budale mi financiramo? I sto ce sada jos Grbin ovome imati za dodati? Sto?? Hoće li se on na nju jos otesati sto se drznula napisati to sto je sada napisala? Na primjer, nije li trebalo to sto je dobila po materi biti partijska tajna? Nije li??

Avatar Cera
Cera
20:29 17.09.2022.

Eh kad bi mogao poništiti preplatu vidim da ovdje sve stručnjaci beogradskog klana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije