Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival vina

Uz birane kapljice slavi se Škrletovo u Ivanić-Gradu

ŠkrletOVO u Ivanić-Gradu
Promo
10.06.2023.
u 08:00

Lanjsku berbu škrleta niza renomiranih vinara među kojima su Romić, Voštinić - Klasnić, Rukavina, Kezele, Florijanović, Mikša, Miklaužić i Lagena moći ćete kušati kod Pučkog otvorenog učilišta od 14 do 19 sati

Naziv je vjerojatno dobio prema crvenkastoj boji bobica u zriobi, pune je, zaobljene i nježne arome, neki ga poznaju pod imenom ovnek slatki, nosi titulu moslavačke vinske zvijezde i posvećen mu je festival Škrletovo, koji se u sklopu manifestacije Lipanjska pozornica održava danas u Ivanić-Gradu.

Lanjsku berbu škrleta niza renomiranih vinara među kojima su Romić, Voštinić - Klasnić, Rukavina, Kezele, Florijanović, Mikša, Miklaužić i Lagena moći ćete kušati kod Pučkog otvorenog učilišta od 14 do 19 sati.

Degustacije prate i glazbeni program i prigodna gastroponuda, a usto se organizira besplatna izrada karikatura za posjetitelje. Afterparty je pak u vinariji Voštinić - Klasnić u Graberskom Brdu, gdje će se Škrletovo također slaviti uz birane kapljice koje su, poru- čuju, idealne i za osvježenje u vruće ljetne dane. Festival priređuju Grad, tamošnja Turistička zajednica i udruga Škrlet Moslavina, a cilj mu je promocija autohtone sorte s golemim potencijalom.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije