Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zalazak u vinogradu

Dođite na zalazak sunca i koncert u vinogradu u Brodskom Stupniku

08.06.2023.
u 22:07

I ove godine TZ Meridiana Slavonica poziva Vas na čaroban zalazak sunca u vinogradu u Brodskom Stupniku, uz kušanje lokalnih vina i glazbu Gele i prijatelja

U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ već treći put održat će se hedonistički događaj „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica, tvrtke Zlatne riječi i TZ Brodsko-posavske županije. U petak, 16.06. na zalasku sunca će svoja vina predstaviti vinarije Galić, Grozdanović, Jakob, Vučković i Jurković. Zalogaje će pripremiti hotel Stupnički dvori, a glazbom će posjetitelje razveseliti Gelo i prijatelji. Posebna atrakcija ove godine je izletnički besplatni vlak iz Zagreba koji će dovesti goste na događaj i vratiti ih u Zagreb isti dan, nakon opuštenog uživanja u hrani i vinu. U vlaku će vinskim turistima uvod u vinogorje pripremiti prof. Marija Vukelić, na autorskoj radionici „Graševina na tračnicama“.

Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od 16:00 - 21:00h. Na događaju će posjetitelji moći kušati vina s područja TZ Meridiane Slavonice, s obronaka Dilj gore, na položajima idealnima za uzgoj vinove loze koja daju vrhunska vina. Onuda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima u općinama Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela. Upravo s tih položaja predstavit će vinari svoja vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – graševina, chardonnay, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti ulaznicu (čašu) u iznosu od 10,00 € s kojom će moći kušati vina kod izabranih vinara. Uz vina, prigodne zalogaje „finger food“ od lokalnih namirnica pripremit će restoran Stupnički dvori.

PROGRAM: 16:00 - 21:00h – degustacije vina Meridiane Slavonice (Galić, Jakob, Grozdanović, Vučković, Jurković)

16:00 - 16:45 h, Vinska radionica -„Vina Meridiane slavonice - ponos našega kraja“, moderatorica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do četvrtka 15.6. u 12h na - info@tzms.com.hr.

17:30 h Službeno otvorenje manifestacije, Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare

18:00 h Koncert u vinogradu: Gelo & Prijatelji

U 19h počinje foto nagradni natječaj. Na njemu sudjeluju posjetitelji manifestacije. Zadatak je svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.).

Fotografije treba objaviti na FB događaju s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica Facebook stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora: noćenje za dvoje u villi Melani, Oriovac.

Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori priprema večeru“ Okusi Graničarskog Posavlja“ s Galić vinima s početkom u 20:30. Večeru treba posebno rezervirati na mail restorana info@stupnicki-dvori.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije