Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ured za upravljanje hitnim situacijama: Zaprimili smo 23 000 prijava štete na zgradama

Između ostalog, reagirali su na prozivanje pojedinih političara kroz medije da nakon potresa nije bilo organizacije niti strukture ne stoje.
09. travnja 2020. u 16:51 0 komentara 305 prikaza
08.04.2017., Zagreb - Ured za upravljanje u hitnim situacijama organizirao je vjezbu postrojbi civilne zastite Grada Zagreba pod nazivom Sesvete 2017. Vjezba se odrzala na lokaciji bivse tvornice Sljeme. Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Prirodne nepogode koje su pogodile Zagreb ne bi trebalo koristi u dnevno političke svrhe, poručio je u priopćenju Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, kao odgovor na prozivanje pojedinih političara kroz medije da nakon potresa nije bilo organizacije niti strukture ne stoje.

Zagreb: Djelatnici Hitne medicinske pomoći s maskama na licu NOVI ZAGREB Zagrepčanin doživio epileptički napad, spašen zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika civilne zaštite

- Pripadnici Postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Zagreba, na dan potresa okupili su se na zbornim mjestima koja su određena na području svake od gradskih četvrti, te su odmah pristupili ograđivanju rizičnih područja, pomagali su ljudima prilikom prijava građevina namijenjenih pregledu od strane inženjera građevine, ukazivali su na opasne objekte (srušeni dimnjaci, oštećeni krovovi), dojavljivali hitnim službama i Uredu za upravljanje u hitnim situacijama o svim uočenim opasnostima. Timovi pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene radili su u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, javljali se na telefone i upisivali podatke o oštećenim objektima. Drugi timovi radili su na podizanju i ustrojavanju šatorskih naselja na području Grada Zagreba za prihvat građana kao i podjeli hrane u suradnji s Crvenim križom.

Zagrebački Holding/ilustracija STROGE MJERE Propusnice će se izdavati u gradskim uredima za mjesnu samoupravu

U naseljima Gornja Dubrava i Podsljeme sudjelovali su u raščišćavanju i sanaciji građevina pogođenim potresom - poručuju iz Ureda, i dodaju da je Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba od dana potresa do danas odradila ukupno 3010 hitnih intervencija, uz napomenu da se inače godišnje odradi oko 3500 intervencija. Osim JVP-a, hitne intervencije su odrađivale ekipe Dobrovoljnih vatrogasnih društava, ZG holdinga, Elicom-a, HEP-a, CIOS-a, MORH-a kao i vatrogasci iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina, Karlovca, Osijeka, Krapine, Slatine, Slavonskog Broda, Rijeke, Splita, Velike Gorice i Dubrovnika.

Zagreb: Tjedan dana nakon potresa u centru grada se sanira šteta ANONIMNE DOJAVE Kalinić upozorava: Volonteri koji kasnije traže novac nemaju veze s nama!

- Zaprimljeno je 23 000 prijava a obrađeno je 8 800 prijava oštećenja. Prijave su se obrađivale prema prioritetima te su se odmah nakon potresa obišle sve bolnice i starački domovi. Status prijava se stalno mijenja a u svakom trenutku se može pogledati na www.hcpi.hr - kažu u Uredu. 

Uz navedeno, dodaju angažirani su i na provođenju mjera zaštite od COVID-a. Formirani su timovi za obilaske javnih parkova, igrališta, otvorenih trgovina i tržnica na kojima provode propisane protuepidemijske mjere. Isto tako, obavljaju utovare i istovare donirane opreme (građevinski materijal i sl.) za stanovništvo pogođeno potresom. Zapovjednici i zamjenici zapovjednika postrojbi opće namjene civilne zaštite Grada Zagreba provode 24-satna dežurstva i stalno su dostupni. Pripadnici postrojbi civilne zaštite opće namjene i nadalje pomažu policijskim postajama sa svrhom upozoravanja građana na javnim mjestima kako bi se što efikasnije provodile odluke Stožera civilne zaštite RH o potrebi socijalnog distanciranja.

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.