Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANONIMNE DOJAVE

Kalinić upozorava: Volonteri koji kasnije traže novac nemaju veze s nama!

Zagreb: Tjedan dana nakon potresa u centru grada se sanira šteta
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
31.03.2020.
u 14:23

Svi oni koji su tražili da im se plati nisu došli preko Ureda niti Grada nego na drugi način, kazao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama

Dok mnogi volonteri besplatno pomažu u popravcima štete od razornog potresa 22. ožujka, drugi se, kažu u Uredu za upravljanje hitnim situacijama, od toga pokušavaju dobiti korist.  

- Imamo i anonimne dojave da neki od ljudi koji su se penjali na krovove i drugima pomagali u uklanjanju štete da traže novac. Naši ljudi, uključjući Stožer civilne zaštite i inženjere koje vodi profesor Atalić su radili volonterski i prema tome ta priča ne drži vodu -  kazao je jučer posljepodne pročelnik Ureda Pavla Kalinić.

- Svi oni koji su tražili da im se plati nisu došli preko Ureda niti Grada nego na drugi način. Preko ovog ureda nije bilo zahtjeva da se nešto plati - dodao je, i ponovio da je osnovan Sektora za izgradnju i sanaciju objekata stradalih u potresu koji će koordinirati obnovu u Zagrebu. 

- Tu će support dati svi uredi uključujući i Ured za upravljanje u hitnim situacijama, međutim korona je još uvijek prvi plan - kazao je Kalinić. 

Na konferenciji je bio i Josip Atalić, voditelj tima stručnjaka sa zagrebačkog Građevinskoga fakulteta koji provjeravaju statiku zgrada stradalih u potresu, koji je poručio j da građani trebaju biti strpljivi kako bi se iznašlo optimalno rješenje za sve. 

'Puno inženjera love u mutnom i daju ponude za sanaciju zgrada, dok drugi volontiraju. Trebalo bi sustavno, poštivajući struku koja je dugo bila zanemarivana, dati optimalno rješenje za sve. Nadam se da neće biti još potresa jer oni bi napravili veću štetu' - rekao je Atalić.

Komentara 1

FI
FilipMarko
00:31 02.04.2020.

Svaka čast Atalicu, ali sad će se vidjet u kakvom raspadnom (u kadrovskom smislu) stanju je Građevinski Fakultet u Zagrebu, a sve je to posljedica zapošljavanja po podobnosti i rodbinskim vezama. Čak su izgubili i Pelješki most doduše jesu suradnici u projektu ali ne i glavni projektant....bitno da su potrošili milijune na studije i projekte od kojih na kraju ništa jer se gradi po Slovenskom projektu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije