Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kalinić upozorava: Volonteri koji kasnije traže novac nemaju veze s nama!

Svi oni koji su tražili da im se plati nisu došli preko Ureda niti Grada nego na drugi način, kazao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama
31. ožujka 2020. u 14:23 1 komentara 102 prikaza
Zagreb: Tjedan dana nakon potresa u centru grada se sanira šteta
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dok mnogi volonteri besplatno pomažu u popravcima štete od razornog potresa 22. ožujka, drugi se, kažu u Uredu za upravljanje hitnim situacijama, od toga pokušavaju dobiti korist.  

- Imamo i anonimne dojave da neki od ljudi koji su se penjali na krovove i drugima pomagali u uklanjanju štete da traže novac. Naši ljudi, uključjući Stožer civilne zaštite i inženjere koje vodi profesor Atalić su radili volonterski i prema tome ta priča ne drži vodu -  kazao je jučer posljepodne pročelnik Ureda Pavla Kalinić.

Sukob s urednicom Pavle Kalinić izašao iz studija N1 televizije prije početka emisije

- Svi oni koji su tražili da im se plati nisu došli preko Ureda niti Grada nego na drugi način. Preko ovog ureda nije bilo zahtjeva da se nešto plati - dodao je, i ponovio da je osnovan Sektora za izgradnju i sanaciju objekata stradalih u potresu koji će koordinirati obnovu u Zagrebu. 

- Tu će support dati svi uredi uključujući i Ured za upravljanje u hitnim situacijama, međutim korona je još uvijek prvi plan - kazao je Kalinić. 

Na konferenciji je bio i Josip Atalić, voditelj tima stručnjaka sa zagrebačkog Građevinskoga fakulteta koji provjeravaju statiku zgrada stradalih u potresu, koji je poručio j da građani trebaju biti strpljivi kako bi se iznašlo optimalno rješenje za sve. 

'Puno inženjera love u mutnom i daju ponude za sanaciju zgrada, dok drugi volontiraju. Trebalo bi sustavno, poštivajući struku koja je dugo bila zanemarivana, dati optimalno rješenje za sve. Nadam se da neće biti još potresa jer oni bi napravili veću štetu' - rekao je Atalić.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • FilipMarko:

    Svaka čast Atalicu, ali sad će se vidjet u kakvom raspadnom (u kadrovskom smislu) stanju je Građevinski Fakultet u Zagrebu, a sve je to posljedica zapošljavanja po podobnosti i rodbinskim vezama. Čak su izgubili i Pelješki most doduše jesu suradnici ... prikaži još! u projektu ali ne i glavni projektant....bitno da su potrošili milijune na studije i projekte od kojih na kraju ništa jer se gradi po Slovenskom projektu.