Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uoči Svih svetih ZET uvodi posebne linije autobusa, a neke postojeće su pojačane

Od subote, javljaju iz ZET-a, prati se i prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuje se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.
26. listopada 2021. u 14:22 0 komentara 1272 prikaza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, ZET i ove godine organizira poseban prijevoz tramvajima i autobusima. Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u ponedjeljak kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima je Grad omogućio besplatan prijevoz. Od subote, javljaju iz ZET-a, prati se i prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuje se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

Split: Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila IMA I TOGA Zbog nesuglasica u prometu pokušali mu iznuditi novac te mu razbili stakla na vozilu

Na blagdan Svih svetih u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

"Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U nedjelju tramvajski promet odvijat će se prema nedjeljnom rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8", poručuju iz ZET-a.

Svi Sveti Svi Sveti Doznajte otkud potječu običaji za Sve svete

Što se autobusnih trasa tiče, 1. studenoga, vozit će autobusi na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Do Mirogoja i krematorija pak voze izvanredne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg - Srebrnjak te će biti uspostavljene u ponedjeljak od osam do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol - Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.

tramvaj remiza ŠETNJA ZAGREBOM Glasovita Remiza odavno je izgubila svoj sjaj, ali Trešnjevčani se njome i dalje ponose

Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom. Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol. Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.

Pustom autocestom A3 kroz Slavoniju prometuju uglavnom kamioni U SMJERU BREGANE Nesreća na A3 između Križa i Ivanić Grada, promet se odvija u dvije trake

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije. Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će 1. studenoga, također, od osam do 21 sat. Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Zagreb: Veliki redovi stvarali su se na povratku s groblja približava se Dan mrtvih Zbog posjeta groblju od danas na snazi nova regulacija, neki autobusi ne voze

Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg - Rim - Kvaternikov trg) će u ponedjeljak voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg - redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove - Petrova - Laščinska - Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom. Autobus će polaziti sa stajališta linije 204. U ponedjeljak usto zbog posebne regulacije prometa, neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg).

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete - Svetice) na blagdan Svih svetih prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.

svi sveti Od ovog vikenda pojačanje linija prema gradskim grobljima

Tijekom posebne regulacije prometa mijenja se i trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol - Zvonarnička - Degenova - Medveščak - Gupčeva zvijezda - Vrančićeva - i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

Do Miroševca vozi izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovat od osam do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja. Trasa izvanredne linije: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava - Avenija Gojka Šuška.

Jankomir – Žitnjak Pet gradskih četvrti traži povećanje broja polazaka na liniji busa 107

Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala, a na Miroševcu bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom (ulaz na parkiralište groblja).  Linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) u ponedjeljak neće prometovati, dok će se autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačati dodatnim prijevoznim kapacitetima.

NALETIO AUTO Nesreća u Rijeci: Žena (78) nastradala dok je prelazila pješački prijelaz na crveno

Do Markovog Polja ide linija 298 (Dubec – Markovo Polje),  u ponedjeljak od osam do 20 sati, a trasa joj je: Dubec – Zagrebačka –Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo Polje. Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274, a ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

početak radova Tri tramvajske linije večeras voze skraćenim trasama

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u ponedjeljak, 1. studenog, dok će u subotu i nedjelju, 30. i 31. listopada, kao i u utorak, 2. studenog, prema potrebi biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima. Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete - Jesenovec – Glavnica Donja), se do utorka, 2. studenog, privremeno zaustavljaju na autobusnom stajalištu u
Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5. Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), do utorka, 2. studenoga, privremeno se zaustavljaju na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

U ponedjeljak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim kapacitetima od 8 do 17 sati. Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti - Groblje Zaprešić - Šibice) će u nedjelju i ponedjeljak, 31. listopada i 1. studenoga ostvarivati samo polazak u 6.40 sati, dok će svim ostalim polascima prometovati izravno za Šibice. U razdoblju od osam do 20.45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić), koja će polaziti svakih 30 minuta.

Ilustracija - promet, kiša Magla smanjuje vidljivost Obilne oborine u dijelu zemlje, HAK upozorava: Kolnici su mokri i skliski, moguća vožnja u koloni

Autobusi na linijama 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), do utorka, 2. studenoga, u vremenu od osam do 20 sati, zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u ponedjeljak, 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.

Ben Simmons
TROŠI KAO DA SUTRA NE POSTOJI
Slavni sportaš juri prema bankrotu: 'Svakog mjeseca kupi auto za 400 tisuća eura, a novca više nema'
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.