Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magla smanjuje vidljivost

Obilne oborine u dijelu zemlje, HAK upozorava: Kolnici su mokri i skliski, moguća vožnja u koloni

Ilustracija - promet, kiša
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
22.10.2021.
u 07:34

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na ulaz i na izlaz čekaju dva sata

Bit će oblačno uz povremenu kišu, češću u unutrašnjosti gdje oborina lokalno može biti obilna. Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom, ponegdje izraženiji, ponajprije u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, u Slavoniji i Baranji jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, u Dalmaciji još ponegdje i jako, a na sjevernom dijelu i južni vjetar. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između 10 i 15, duž obale od 15 do 20 stupnjeva Celzijusovih.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska linija Ilovik-Mali Lošinj, izvijestio je u petak Hrvatski auto-klub. Na autocesti A1 zbog prometne nesreće između čvorova Otočac i čvora Perušić u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat pa iz HAK-a mole korisnike za strpljenje.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mjestimice je moguće zadržavanje veće količine vode na kolniku. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da pri smanjenim uvjetima vidljivosti i danju voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Tijekom dana, zbog veće gustoće prometa, osobito u jutarnjim i poslijepodnevnim vršnim satima, moguća je vožnja u koloni uz povremene zastoje na gradskim cestama i obilaznicama.

Danas od 9 do 13 sati bit će prekinut promet državnom cestom DC70 Omiš-Naklice-Gata-čvor Blato na Cetini od tvornice Galeb do skretanja za Zakučac, zbog radova. Danas i sutra, 23. listopada, od 7 do 19 sati povodom održavanja test vožnji tvorničke momčadi "ŠKODA Motorsport" (WRC-Croatia Rally) bit će zatvorena Sljemenska cesta od kamenoloma u Gornjoj Bistri do rotora kod restorana Jezero.

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na ulaz i na izlaz čekaju dva sata.

VIDEO Tisuće kupaca morat će pričekati svoj novi automobil: Probleme zadaju smrdljivi martini!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije