Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

U Samoboru će graditi logistički centar od 70.000 kvadrata

Češka tvrtka planira zaposliti 800 ljudi, s radovima kreću početkom ožujka iduće godine, dok otvorenje predviđaju početkom 2023.
25. svibnja 2021. u 12:17 1 komentara 9461 prikaza
Foto: RC Europe
Pogledajte galeriju 1/3

Prostirat će se na 70.000 kvadrata, podignut će ga strani investitor za 400 milijuna kuna, a u dvije će smjene ondje raditi 800 ljudi. Pripreme za gradnju logističkog centra u gospodarskoj zoni u Samoboru tvrtke RC Europe sa sjedištem u Češkoj počele su, a namjera im je, kako kaže Ivan Ora, voditelj ekspanzije u Hrvatskoj, da s radovima krene početkom ožujka iduće godine, dok otvorenje predviđaju početkom 2023.

– Riječ je o tvrtki koja razvija uglavnom retail parkove, i to u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji. U Hrvatskoj nam je ovo prvi projekt, sagradit ćemo moderne skladišne prostore jer su trenutačno logistički objekti najtraženija “roba” – ističe Ora. Oni će, dodaje, skladišni prostor iznajmljivati drugim tvrtkama koje će ondje držati raznu robu široke potrošnje. A s razlogom su birali baš Samobor za hrvatsko sjedište.

– Bilo je nekoliko pokušaja na obali, ali odlučili smo se ipak za Samobor jer je dobro prometno povezan. Nalazi se svega 15-ak kilometara od glavnog grada, do kojeg vodi brza obilaznica, a u blizini je graničnog prijelaza sa Slovenijom – kaže Ora. RC Europe je tijekom 16 godina postojanja izgradio više od stotinu nekretnina, od kojih je više od njih 70 komercijalne namjene.

– Trenutačno imamo više od 20 projekata u razvoju, od kojih je RC Zone Samobor jedan od prioriteta – napominje Ora i dodaje da se ova investicija uklapa u moto njihova poslovanja, kroz koje uvijek nastoje pomoći lokalnoj zajednici, bilo otvaranjem novih radnih mjesta i angažmana lokalne privrede ili komunalnim davanjima i razvojem infrastrukture. Skladište sagrađeno prema najmodernijim arhitektonskim smjernicama bit će opremljeno mikroarmiranim podnim pločama s toplinskom izolacijom, imat će i solarne panele, električne utovarne rampe kapaciteta do šest tona, a uredske prostore dizajnirat će prema željama kupaca.

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • tar65:

    A za Rimca,koji stanuje u Samoboru,nije bilo mjesta?