Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilarna biciklijada

U čast tradiciji: Večernjakova biciklijada ove je godine posve drukčija, evo kakav se spektakl sprema

Večernjakova biciklijada
Foto: Siniša Hančić
1/7
05.05.2022.
u 12:40

Oživljavamo rutu iz 1979.! Osigurajte svoj startni broj i još jednom osvojimo Samobor

Vratimo se nakratko u prošlost. Točnije u 1979. godinu. kada smo u kinima gledali Rocky II i Alien, kad su radijskim eterom vladale Glorija Gaynor s „I Will Survive" i  Donna Summer s „Hot Stuff". Godinu kada je Majka Terezija dobila Nobelovu nagradu za mir, a u Splitu su održane 8. Mediteranske igre. Te iste godine odvožena je prva Večernjakova biciklijada!

''Biciklisti osvojili Samobor!'' glasio je naslov Večernjaka davne 1979. godine. Više od 7 tisuća ljudi vozilo je 20-ak kilometara između Zagreba i Samobora ukazujući na manjak biciklističkih staza i važnost zdravog načina kretanja i prijevoza.

Nostalgija za bicikliranjem

Od 1979. godine Večernjakovom biciklijadom prošle su tisuće biciklista, prijeđene su stotine kilometara, stvoreno je bezbroj novih prijateljstava i poznanstava. Tijekom godine zabavljali su nas Parni valjak, Tajči, Neki to vole vruće, Denis&Denis, Massimo, Dino Dvornik, Novi fosili, Gibonni i mnogi drugi.


Prijavite se!

Priključite se karavani, a svoj startni broj osigurajte prijavom preko obrasca .

Bicikliraj kao nekad!

Fill out my online form.

 

Foto: Siniša Hančić / Pixsell

Foto: Siniša Hančić / Pixsell

Foto: Siniša Hančić / Pixsell

I zato za jubilarnu 40. Večernjakovu biciklijadu oživljavamo poznatu rutu Zagreb – Samobor i pripremamo bogati zabavni program, upotpunjen vrhunskom gastroponudom.

Karavana kreće 11. lipnja s Trga Franje Tuđmana, a završava u Samoboru na livadi Vugrinščak, gdje nas nakon duge vožnje čeka i osvježenje u bazenu.

Pozivamo sve biciklističke entuzijaste, sve superheroje koji bicikliraju za prirodu, ali i one koji će doći zbog ekipe jer svi zajedno pedaliramo s ciljem!

Foto: Josip Regović/Pixsell

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Očekujte nezaboravan provod na stazi, ali i na cilju, gdje za vas pripremamo zabavu za velike i male, poznata lica na pozornici, dobru hranu i piće – jer to je neizostavno!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije