Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna nagrada

Turistička zajednica Zagrebačke županije nagrađena za najbolji vinski film

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
1/3
16.10.2022.
u 15:30

U konkurenciji 106 filmova i radova audiovizualne produkcije koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije, stručni žiri kojeg čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, dodijelio je filmu nagradu najboljeg promotivnog turističkog filma u kategoriji eno-gastro turizma

Destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije "Okusi prije svega", koji gledatelje upoznaje s bogatom, eno-gastronomskom ponudom vinskih cesta na svečanoj dodjeli nagrada Zagreb Tour Film Festivala proglašen je najboljim vinskim filmom.

U konkurenciji 106 filmova i radova audiovizualne produkcije koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije, stručni žiri kojeg čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, dodijelio je filmu nagradu najboljeg promotivnog turističkog filma u kategoriji eno-gastro turizma.

- Destinacijski film "Okusi prije svega" pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu vinskih cesta i gastronomije koja se ovdje njeguje stoljećima. Zagrebačka županija poznata je destinacija za uživanje u lokalnoj gastronomiji i svježim, autohtonim namirnicama koje prirodno nadopunjuju ponudu vinskih cesta. Iznimno smo ponosni što naš rad, u turističkoj zajednici Zagrebačke županije prati sjajne rezultate naših vinara, dobitnike brojnih međunarodnih priznanja za prepoznatljivu izvrsnost vina - izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Uz finale Art & Tur festivala u Portugalu, ovom nagradom vinske ceste Zagrebačke županije, sami vinari ali i restorani i proizvođači domaćih proizvoda koji ih prate, ostvarili su prepoznatljivost u međunarodnoj konkurenciji najboljih turističkih filmova svijeta.

Vinari u glavnim ulogama

Priprema vinjaka, briga o vinovoj lozi prve ekološki certificirane vinarije Zagrebačke županije ili okusi tradicije – sve vas to čeka u najboljem vinskom filmu, a produkcija je prepuštena Martini Miličević, višestruko nagrađivanoj producentici turističkih filmova.

- Glavni glumci u destinacijskom filmu Zagrebačke županije, sami su vinari. Bez pripreme, ponosno su stali pred kamere i pokazali ono istinsko što mogu ponuditi posjetiteljima. Smatram da je to i najiskreniji oblik promocije, doživljaj koji zaista očekuje svakog posjetitelja. Konceptualno htjeli smo pokazati kako destinacijski vinske ceste obuhvaćaju i nezaboravnu prirodu koja ih okružuje, bogatstvo svježih namirnica dobavljivih u uskom krugu županije te da je za istraživanje svijeta vina, potrebno samo krenuti - kaže producentica. 

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Film nas vodi kroz pripremu vinjaka obitelji Šoškić, proizvodnju iskrenih vina obitelji Tomac, inače prve ekološki certificirane vinarije na području Zagrebačke županije koja je nedavno završila s gradnjom impresivne nove vinarije. U filmu ćete vidjeti i bajkovitu kuriju Nespeš, na zelinskoj vinskoj cesti gdje se danas smjestila vinarija Litterarii. Nositelji tradicije vinskih cesta Zagrebačke županije su obitelji koje generacijama proizvode vina, poput vinarije Kos.

U vinogradarskoj kući Braje pratimo pripremu domaćeg plešivičkog copanjeka, a slobodne domaće životinje na Žumberačkim obroncima podsjetnik su da iskrena vina Zagrebačke županije prati i izvornost namirnica koje se nađu na jelovnicima prepoznatih restorana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije