Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam u "džamiji"

Tražite originalan dar? E, onda svratite na art0mat

16.12.2015., Zagreb - U izlozbenom prostoru HDLU-a u Mestrovicevom paviljonu otvorena je prodajna izlozba Artomat na kojoj nastupaju brojni umjetnici. Kape Jelene Mavric i Rebecce Glavan Glusac Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
19.12.2015.
u 11:00

U Meštrovićevu je paviljonu gotovo stotinu izlagača, među kojima i Jelena Mavrić i Rebecca Glavan Glušac, koje pletu šarene kape s ušima

Kreativan, inovativan, drugačiji.

Tako se može opisati artOmat, izložbeno-prodajni božićni sajam začinjen edukativnim i umjetničkim programom u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Održava se već šestu godinu u Meštrovićevu paviljonu, zvanom Džamija.

Otvoren do 23. prosinca

– Ovo je odlična prilika mladim dizajnerima, obrtnicima i umjetnicima da predstave svoj rad. Na artOmatu izlažem od početka i dosta sam klijenata stekla upravo ovdje – kazala je mlada dizajnerica Morana Krklec, koja artOmat opisuje kao prepoznatljiv koncept popularan i među posjetiteljima i među izlagačima kojih je gotovo stotinu. Svoje su mjesto dobili na natječaju na koji je stiglo dvostruko više prijava, a odabrani su najbolji. Na sajmu koji je otvoren sve do 23. prosinca od 11 do 21, a zadnjeg dana do 23 sata, baš svatko može pronaći nešto za sebe, od keramike, umjetnina i ukrasa do odjeće, torbi i nakita. Većina proizvoda je ručno rađena i jedinstvena.

– Redovito dolazim jer tražim originalne poklone za Božić. Ne želim već viđene stvari koje se mogu kupiti na svakom koraku – rekla je studentica Marija koja je na sajmu kupila šarenu kapu s našivenim ušima za 70 kuna. Iako su cijene proizvoda nešto više, posjetitelji se slažu kako se isplati s obzirom na trud i originalnost. Također, većina je stvari na sajmu snižena. Tako se torbe od materijala koji se inače koristi u autoindustriji mogu kupiti po cijeni od 350 do 500 kuna, sat od gramofona za 100 te ručno rađene ekološke bilježnice s motivacijskom porukom za 70 kuna. A ono što posjetitelji posebno cijene jest dobra ideja kojih na sajmu na manjka.

PMS blokeri

– Prodajemo "kexe" za posebna fizička i psihofizička stanja, pa tako u ponudi imamo PMS blokere s čokoladom, jagodom i čilijem te kekse za borbu protiv prehlade s đumbirom – istaknula je Mirena Škarić, autorica recepta. Često je, dodala je, pitaju djeluju li, na što spremno odgovara: Slatko uvijek pomaže. Za sajma se organiziraju i brojne radionice, a detaljan se program može naći na stranici artOmata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije