Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobit će i honorar

Traže se umjetnici koji će oslikati murale na trafostanicama u Zagrebu i Zaprešiću

Zagreb: Umjetnica Lora Elezović dovršava prizor iz Ježeve kućice na trafostanici na Bundeku
Goran Stanzl/PIXSELL
27.04.2021.
u 15:05

Pravo na sudjelovanje imaju redoviti članovi HDLU, a odabrani će dobiti i honorar u iznosu od 10.000 kuna. Rok je 10. svibnja

Trafostanica kod Novih dvora u Zaprešiću te dvije u Zagrebu, u Krapinskoj 27 i na Dubravkinu putu. Tri su to lokacije koje će do kolovoza osvanuti u novim “kreacijama”. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, naime, raspisalo je natječaj za izradu murala na trafostanicama, kojim se traže kreativci za njihovo oslikavanje. Pravo na sudjelovanje imaju redoviti članovi HDLU, a odabrani će dobiti i honorar u iznosu od 10.000 kuna.

Osigurat će im se i materijal te tehnička oprema za izvođenje djela u najvišem iznosu do 4000 kuna, odnosno prema stvarnom trošku i ovisno o dimenzijama rada. Održat će se usto promocija te predstavljanje, fotografiranje i snimanje umjetnika i njihovih radova. Prijave se šalju na e-mail marija.hdlu@gmail.com, potrebno je priložiti portfelj radova izvedenih u javnom prostoru, životopis, skicu murala i jednu od tri lokacije koja se preferira, a rok je 15. svibnja.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 20. svibnja, a zatim umjetnici imaju pet dana da dostave popis materijala. Do kraja srpnja, bude li sve po planu, bit će izvedene umjetničke intervencije na trima trafostanicama.

Ključne riječi

Komentara 2

ME
MediciKM
15:12 27.04.2021.

Jel ovo neka zezancija ili? Prije par godina lik je predivno uredio jednu trafostanicu u zapadnom dijelu grada. Da bi drugi dan osvanula ponovno siva i ružna...HEP je brže bolje vratio u staro stanje. Valjda im došlo iz d++++a u glavu da je ipak ljepše vidjeti nešto u bojama nego sivo.

Avatar Cukor
Cukor
11:59 28.04.2021.

Mogli bi oslikati saborsku dvoranu s par MURALA,da nije dosadno gledat kad kad melju kukolj naši predstavnici naroda RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije