Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNI TRENDOVI

Tehnika sve prisutnija na domaćem terenu – u Zagrebu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
08.05.2017.
u 22:15

U graditeljstvu stižu pozitivni trendovi te prema prognozama za 2017. sve povoljniji uvjeti poslovanja, tvrdi prvi čovjek Tehnike

Tehnika je s Gradom Zagrebom sklopila 124,3 milijuna kuna vrijedan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji Kliničke bolnice Sveti Duh, čime se neovisno o iskoraku na švedsko tržište potvrđuje orijentacija prema većoj prisutnosti u Hrvatskoj.

Direktor Tehnike Zlatko Sirovec iznosi da je za 2017. planiran znatniji rast prihoda na domaćem tržištu. U posljednje vrijeme domaća pozicija Tehnike osnažena je i dvama ugovorima koja su na liniji rješenja za kronični problem nedovoljne popunjenosti kapaciteta, posebice na zagrebačkom području. Tako je u travnju Tehnika angažirana i za gradnju poslovne građevine tvrtke Feal Hrvatska.

– Našim radnicima puno znače poslovi u Zagrebu jer su mnogi godinama odvojeni od obitelji – kaže Sirovec.

Važnost ovih ugovora može se promatrati i u kontekstu godišnjeg izvješća gdje se navodi da je na dan 28. ožujka Tehnika imala ugovoreno oko 63% planirane realizacije. Konkretnije, tad se kompanija nalazila pred ugovaranjem na domaćem tržištu novih poslova u iznosu od oko 395 milijuna kuna, što prema našem sugovorniku čini oko 35% “tuzemnog plana domaće realizacije”.

– Jedan smo od dva preostala ponuđača za gradnju Islamskog centra u Sisku. Izgledni su i poslovi za potencijalnog privatnog investitora nebodera u Ilici, a još jedan posao trebao bi se potpisati također u Zagrebu u sljedećih mjesec dana – navodi on.

Inače, plan prihoda za 2017. iznosi gotovo milijardu kuna, od čega se oko 730 milijuna tiče domaćeg tržišta, a pola tog iznosa odnosi se na Zagreb. Planirani ukupni prihod veći je za 56% od ostvarenog lani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije