Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova bolnice

Od svibnja dogradnja KB Sveti Duh za 13 milijuna kuna

21.07.2009., Zagreb - Opca bolnica Sveti Duh.  Photo: Tomislav Miletic/24sata
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
12.03.2015.
u 13:34

Proteklih 15 godina KB Sveti Duh se infrastrukturno obnavlja u svim segmentima, poručuje ravantelj Mladen Bušić

U svibnju bi, kako doznajemo, trebala početi dogradnja Kliničke bolnice Sveti Duh, a procijenjena je vrijednost radova 13 milijuna kuna bez PDV-a, što znači da će iznos u konačnici biti i veći.

U tijeku je postupak javne nabave koji je raspisao Grad Zagreb, a rok za slanje ponuda je do 31. ožujka, nakon čega bi se trebao odabrati izvođač radova. Na sjeverozapadnom dijelu bolnice proširit će se odjel Klinike za kirurgiju i Zavoda za urologiju na tri kata ukupne površine od gotovo 500 četvornih metara.

Osim toga, na jugoistočnom dijelu proširit će se odjel Klinike za unutarnje bolesti i Klinike za očne bolesti te Zavoda za patologiju i citologiju u podrumu, prizemlju i na tri kata, ukupne površine oko 1300 četvornih metara.

– Zahvaljujući kontinuiranoj potpori osnivača i vlasnika Grada Zagreba, u proteklih petnaestak godina KB Sveti Duh se infrastrukturno obnavlja u svim segmentima – istaknuo je Mladen Bušić, ravnatelj bolnice.

U KB-u Sveti Duh nadaju se da će u što kraćem roku riješiti potrebnu dokumentaciju kako bi radovi mogli početi prema planu, i to za otprilike dva mjeseca.

– Ove godine u tijeku je početak gradnje prostora za djelatnost patologije i citologije te dogradnja prostora zgrada Klinike za unutarnje bolesti i Klinike za kirurgiju radi standardizacije smještajnih jedinica za bolničko liječenje i prilagodbe za osobe s invaliditetom – objasnio je ravnatelj Bušić.

Javno otvaranje ponuda bit će 31. ožujka u 10 sati na Aveniji Dubrovnik 15, u dvorani 101, u prostoru Gradskog ureda za javnu nabavu.

Komentara 9

RI
RimskoCarstvo
18:07 12.03.2015.

svaka cast na komentaru ytrewq,sramota je da zagreb osim nove bolnice (bivse vojne) nema postenu bolnicu ,prije par dana smo mogli citat da ce također nadograđivat infektivna bolnica a sada i sveti duh,pa ko je tako pametan da krpa tee stare rusevne zgrade koje su jos i u centru grada gdje je prava umjetnost naci parking a o uvjetima u kojima su pacijnti necu ni pricati,umjesto da zavrse onu bolnicu u blatu ili nek nađu novu lokaciju negdje u novom zagrebu

DE
demokršćanin
20:44 12.03.2015.

Puna usta obećanja.Uskoro bi mogli biti izbori.Za gradnju se obećavaju silni novci a zdravstvo nema novaca za popravak pokvarenih uređaja.

DU
Deleted user
15:17 12.03.2015.

Nevjerojatno je na koji se način rješava pitanje bolničkog prostora u Zagrebu. Da nije bilo admirala Mamule i generala Špegelja koji su (hrvatskim novcem) odlučili sagraditi tadašnju Vojnu bolnicu u Dubravi, Zagreb ni danas ne bi imao poštene bolnice. OdOd završetka bolnice u Novom Zagrebu trajno se odustalo zbog ''nedostatka novca''. No novca uvijek ima za krpanje i nadograđivanje ovih nakupina zgrada i ostalog rugla po različitim dijelovima Zagreba koje se pompozna naziva ''kliničkim bolnicama'', ''kliničkim bolničkim centrima'' i sl. Ogroman je otpor fizičkom objedinjavanju zagrebačkih bolnica na jednoj lokaciji unatoč velikim troškovima i neučinkovitosti zbog takvog načina rada.Vjerojatno se radi o tome da se svatko od tih silnih ravnatelja, predstojnika, pročelnika drži načela ''bolji biti prvi u selu, nego drugi u gradu''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije