Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac-patrola

Svinjski odresci s brokulom i za desert mandarine

Plac patrola
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/2
Autor
Mateja Šobak/VLM
30.01.2014.
u 14:06

Baka Marija i unuk Ian na Dolcu nabavljaju sve za ručak, ali i zdrave te slatke deserte poput mandarina za održavanje imuniteta tijekom zime

Sastojci za četiri osobe:

0,5 kilograma svinjskih odrezaka - 25 kuna; 1 veći luk - 1 kuna; 1 kilogram brokule - 15 kuna; začini po želji

Postupak:

Meso posolite, popaprite, dodajte mu vegetu, papriku, češnjak ili druge začine po želji. Na ulju ispržite sitno sjeckani luk pa na njega stavite odreske da se peku. Brokulu stavite u kipuću vodu i prokuhajte. Kad su odresci gotovi, izvadite ih iz tave te u njoj popržite kuhanu brokulu. Servirajte sve za, kako objašnjava Marija Biškup, hranjiv, a zdrav ručak. Za desert, na Dolcu baka Marija i unuk Ian kupili su i mandarine kako bi u zimsko vrijeme održali zdravlje i poboljšali imunitet.

– Kad kupujemo namirnice za ručak, kupimo odmah i nešto slatko, a zdravo – objasnila je baka Marija koja na plac sa sobom obavezno mora voditi svog unuka Iana koji se posebno veseli zanimljivoj i drugačijoj kupnji od one kakva je u trgovinama, pa im na Dolac nije teško otići čak ni kada je vani hladno, odnosno u zimskim mjesecima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije