Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljekomat

Svaki dan svježe mlijeko za građane sa Savice

Mljekomat
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
02.04.2015.
u 17:00

Aparati su već postavljeni u Zaprešiću i Dugom Selu te u Zagrebu u Vlaškoj ulici te na Trešnjevci i Srednjacima.

Susjede Olga Babić i Vlasta Puljević sa Savice od danas svježe domaće mlijeko imaju gotovo pred vratima. Naime, u Gruškoj ulici 22 postavljen je mljekomat Mljekarsko stočarske zadruge “Proizvodi sela“, već šesti u Zagrebu i Županiji.

–Pokazali su nam kako se koristi aparat, nije komplicirano. Kad nam zatreba svježe mlijeko doći ćemo po njega – rekle su umirovljenice koje je mljekomat podsjetio na djetinjstvo kada je domaće mlijeko bilo nezaobilazano piće.

A za šest kuna po litri stanare Savice mlijekom će opskrbljivati obitelj Mužinić iz Svetog Ivana Zeline čija je farma dio Mljekarsko stočarske zadruge s još 11 gospodarstava iz Zagreba te Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Prije dvije su godine pokrenuli projekt koji svježe mlijeko dovozi direktno od farmi do gradskih kvartova. Kada dolaze po mlijeko, građani mogu donijeti svoju bocu ili kupiti jednu iz aparata po cijeni od 4 kune.

–Prvi aparati postavljeni u Zaprešiću i Dugom Selu prije dvije godine pokazali su se jako uspješnima. Zato smo doveli mljekomate i u Zagreb, prvo u Vlašku ulicu i na Srednjake u prosincu te sada na Trešnjevku i Savicu – rekao je Darko Pavičević, upravitelj Mljekarsko stočarske zadruge na današnjem otvaranjem mljekomata na kojem je prisustvovao i župan Zagrebački županije Stjepan Kožić.

Komentara 3

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:24 03.04.2015.

Nehigijenski..teci ce mlijeko dok se netko razboli od bakterija....

Avatar ankabutorac
ankabutorac
10:23 04.04.2015.

...mozda se ti salis...prosla sam pola svijeta i niegdje nisam vidjela automate za mlijeko....ne postavljaju se bas iz higijenskih razloga...tko zeli piti to mlijeko, neka izvoli....ja nebi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije