Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tribina i projekcija

Stvaranje duginih boja u epruveti može unaprijediti društvo

epruveta
Frank May/PIXSELL
01.02.2013.
u 12:09

Dvije večeri u kafiću &TD-a rasprava i druženje s mladim znanstvenicima iz Hrvatske i Europe

Mladi znanstvenici iz Hrvatske, pojačani kolegama iz nekoliko europskih zemalja, za dva će dana raspravljati o ulozi znanosti i mogućnosti da se njenom popularizacijom razvija zajednica. Sastaju se večeras u 18 sati u kafiću teatra &TD, gdje će se, zajedno sa zainteresiranom publikom, na tribini zapitati je li znanstvena komunikacija alat za pokretanje društva. Idući dan na istom mjestu bit će prikazani prigodni dokumentarni filmovi, a razgovarat će se i s inicijatorima međunarodnog projekta "Science of the city", o rješenjima društvenih problema u gradovima diljem svijeta.

Tribina je proizašla iz radijske emisije Znanost na eteru Radio Studenta, a za organizaciju su zaslužni znanstvenici Bojan Markičević, Jakov Ivković te Goran Gašparac, Maja Maslać i Ana Knezović. U goste im stižu biolozi, fizičari i informatičari iz Francuske, Srbije, Španjolske i Italije, koji će prenijeti iskustva o važnosti znanstvenih istraživanja u svojim sredinama te pokušati dati i odgovore na ne tako banalna pitanja, poput onoga može li stvaranje duginih boja u epruveti unaprijediti društvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije