Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Savi i Cvjetnom

Studenti od danas napokon u obnovljenim domovima

studentski dom Sava
Foto: Borna Filić/PIXSELL
04.01.2016.
u 13:00

Bolji standard smještaja u sobama od kojih svaka sad ima i hladnjak i bežični internet, nosi i cijene više 50 do 200 kuna

Nova godina zagrebačkim je studentima, barem onima koji mogu i moraju živjeti u studentskim domovima, donijela i ispunjenje velike želje, o kojoj se već mjesecima piše, a danas će je moći i stvarno doživjeti.

Od 4. siječnja, naime, oni koji su stekli pravo na smještaj u domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje borave u novouređenim paviljonima, čija je obnova trajala četiri mjeseca i bila dovršena točno pred Božić, točno da studentima dođe kao dar pod bor.

Oko 4500 studenata od početka se uređenja domova i starta akademske godine za noćenje i boravak snalazilo kako je znalo, unajmljujući stanove, spavajući kod kolega ili, pak, putujući. Većina je, pak, iskoristila i 400 kuna mjesečno koliko im je država preko Studentskog centra kompenzirala zbog nekorištenja doma tijekom obnove. Nove, ljepše te funkcionalnije sobe (svaka ima hladnjak i bežični internet) na Savi i Cvjetnom su, ipak, i skuplje, a cijene su od 200 do 700 kuna, ovisno o standardu.

Cijeli projekt obnove domova, proveden i zbog Europskih sveučilišnih igara u lipnju, stajao je oko 300 milijuna kuna. 

Komentara 3

SM
SmurfetteLumen
16:43 04.01.2016.

Znači, i novinarima Večernjeg je teško prošetati do Cvjetnog Naselja (jer tako im je daleko) i uvjeriti se u tamošnje stanje prije nego se naveliko raspišu o tome kako je sve super. Nije sve super. Pola paviljona je kompletno neuseljivo, a oni koji jesu "useljivi" nemaju tople vode, nemaju većine namještaja, nekima fale tuševi, brave ne funkcioniraju kako spada, radnici su još po sobama, etc. Studenti koji su uspjeli useliti u neke sobe šalju preporuke kolegama kako je bolje ne dolaziti...

DU
Deleted user
13:17 04.01.2016.

Funkcionalna grijana soba s hladnjakom, bežičnim internetom za 200 do 700 kuna podnošljiva je svakom džepu, Ako sudent povremeno radi može tako pomoći orditeljima u plaćanju. Dodajmo da mjesečni pokaz za javni gradski prijevoz uzduž i poprijeko Zagrebom, stoji zaa studente 100 kuna mjesečno, odnosno cca 3,33 kune dnevno, odnoso za dvije vožnje dnevno 1,66 kn po vožnji. Cijena ručka od 8-10 kuna je izvrsna pa se da zaključiti da nije tako loše. k TOME, postoje propisani kriteriji za subvencioniranje troškova smještaja i prehrane, pa to nekim studentima može biti i jeftinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije