Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI ROTOR

Stanovnici Savskog Gaja u agoniji: 'Ne možemo živjeti u ovakvim uvjetima'

Remetinečki rotor
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
26.03.2019.
u 22:56

Antonio Križić, vlasnik hotela “Sundial” na Remetinečkoj cesti, ističe i da pati zbog manjka gostiju koji ne mogu otvoriti prozore zbog nečistog zraka. – Najviše trpimo mi oko rotora do sredine Remetinečke, no problema imaju i stambene zgrade u blizini rotora – kaže Križić

Otkako su počeli radovi na remetinečkom rotoru, prašina i blatne ceste svakodnevica su stanovnika Savskoga gaja. Nakon što su prije šest dana prosvjedujući protiv takvog stanja zatvorili Remetinečku cestu, koja je zbog njihovih zahtjeva ubrzo oprana, jučer su se ponovno okupili.

Prosvjeduju, kažu, ponajviše zbog Remetinečke ceste koja je u potpunom neredu zato što vozila s gradilišta izlaze na prometnice a da nisu očistila prljavštinu s guma. Stanovnici naglašavaju da nisu protiv radova na rotoru, samo traže da kamioni operu kotače prije izlaska na cestu kako se nakon njihova odlaska ne bi ostali gušiti u prašini.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

Stavite zaštitne folije

Antonio Križić, vlasnik hotela “Sundial” na Remetinečkoj cesti, ističe i da pati zbog manjka gostiju koji ne mogu otvoriti prozore zbog nečistog zraka.

– Najviše trpimo mi oko rotora do sredine Remetinečke, no problema imaju i stambene zgrade u blizini rotora – kaže Križić i dodaje da se sjeća i nekih građevinskih radova u centru grada tijekom kojih nikada nije bilo blata.

– A jednostavno je i zašto: napravi se rampa ili korito kroz koje kamion prođe i u toj vodi gume se očiste – objašnjava Križić.

Slavko Kulić, stanovnik Remetinečke ceste, podsjeća i na druge povlastice zbog radova u centru.

– Kad su se preuređivale tamošnje ulice, ugostitelji su dobivali naknade, a ovdje to nije slučaj – ističe Križić.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ilija Tufeković, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Savski gaj - Trokut, dodaje:

– Nazvao sam policiju prije mjesec i pol te prijavio da kamioni raznose blato i zemlju na cestu, prebrzo voze i divljaju na cesti. Policija je reagirala, izišla na teren i dva-tri dana kasnije cesta se počela čistiti. No, nakon nekog vremena sve se vratilo na staro. Nemamo ništa protiv gradnje rotora, ali imamo protiv izvođača radova koji se ponašaju onako kako ne bi smjeli. Siguran sam da u troškovniku postoji stavka za čiste gume vozila kad izlaze na kolnik. Ljudi ne mogu živjeti u takvim uvjetima. Ne mogu otvoriti prozor, fasade su prljave, pješački prijelaz ne vidi se od blata kad padne kiša...

Neki smatraju kako treba prvenstveno postaviti zaštitne folije pred najugroženijim zgradama, a to se najviše odnosi na Remetinečku i Naserov trg. Kao i, naravno, puno češće prati Remetinečku.

Platforma za pranje

Ipak, jedno vozilo za čišćenje postoji, ali je ono, prema riječima stanovnika Savskoga gaja, neadekvatno, staro 50 godina. Nije ni prskalo vodu, govore, sve dok oni nisu reagirali, a nakon što prođe cestom, iza njega ostaje samo blato. Napravljena je i platforma za pranje guma, ali je problem što se ne može spojiti na kanalizaciju.

– Treba im separator, tri bazena koji čiste gume. A ako nisu u stanju to napraviti, kako će onda završiti projekt poput remetinečkog rotora? – pitaju se prosvjednici iz Savskog gaja.

Rotor - Remetinec

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
10:17 27.03.2019.

Dal su ti prosvjedovatelji ikad ista radili il su od pelena u mirovini.?

HH
Hrvoje Hrk !!
05:35 27.03.2019.

A kaj se oni tak čude , pa to je građevina, kaj bi trebali kamioni imat papuče , pa i kad doma gletaš i lupaš maleriju ima prašine i zmazanoće , sjećam se kad smo delali na laništu zgradu isto su se tam neki pojedinci iz zgrada ljutili ,onda smo mi namjerno proizvodili buku s kamionima i bacali željezne šipke s trećeg kata jer nemre se delat ni jedan poso bez buke i prasine

Avatar Pezo
Pezo
00:21 27.03.2019.

Ma nemojte reči u agoniji su i na respiratorima su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije