Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Konačna cijena rekonstrukcije rotora Remetinec veća od svih očekivanja

Cijena je zaključena na 331,6 milijuna kuna.
18. ožujka 2019. u 14:52 12 komentara 1645 prikaza
Rotor Remetinec
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Konačna cijena rekonstrukcije remetinečkog rotora zaključena je na 331,6 milijuna kuna. Pokazuje to ugovor koji će, kada prođe Skupštinu Grada Zagreba (raspravljat će u četvrtak), potpisati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar prometa Oleg Butković, piše Tportal.

Nakon zatvaranja rotora nema gužvi sve što trebate znati Kako voziti oko rotora – u pet laganih koraka

Grad ima pravo na 320,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava i na predujam koji ne može biti veći od 128,3 milijuna kuna, odnosno 40 posto odobrenih sredstava.

Rotor Remetinec
1 / 23
Napokon su nastavljeni radovi na Remetinečkom rotoru. Tema koja je u Zagrebu polarizirala građane napokon se pomaknula s mrtve točke. 

Proteklih godina uvelike se licitiralo cijenom rotora, a od 320,9 milijuna kuna, 85 posto (272, 8 milijuna) osigurano je iz fondova EU-a dok 48,1 milijun kuna stiže iz državnog proračuna. Razliku od 320,9 do 331,6 milijuna kuna pokrit će Grad Zagreb.

Svođenje računa Zagreb: Što nam je obećano, što je napravljeno, a na što je u ovoj godini zaboravljeno

Osim cijene radova, koji su najveća stavka, na otkup zemljišta otišlo 8,6 milijuna kuna, izgradnju elektroenergetske mreže 8,9 milijuna kuna, mjerenje plinova u podvožnjacima 5,1 milijun, dok je za izvođenje radova privremene regulacije prometa potrošeno četiri milijuna kuna.

Video - Zaobilaznice remetinečkog rotora

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama