Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIJADA

Spektakl pun adrenalina stiže na 38. Večernjakovu biciklijadu

17.06.2020.
u 10:53

Posebne vratolomije na romobilu, pak, izvodit će Emanuel Bastaja iz Lovrana, a za bravure na biciklu zaduženi su Andrej Greguranić Čolo i BMX crew

Kad u skate park dođu Tin Hadžiomerspahić i njegovi prijatelji te počnu izvoditi vratolomije, možete biti sigurni da će to biti show za pamćenje. Jer izvesti salto u zraku, skakati preko prepreka i juriti niz rampe i šipke teško je čak i kad na nogama ne nosite role specijalizirane upravo za akrobacije. A kakve sve trikove ova ekipa ima u rukavu, moći ćete vidjeti 28. lipnja na Jarunu jer će sve sudionike 38. Večernjakove biciklijade tada zabavljati ekipa majstora na dva kotača koju je Tin odabrao.

U njoj su i njegovi kolege virtuozi u rolanju Sven Buršić iz Lovrana i Matija Kunštek iz Varaždina. Posebne vratolomije na romobilu, pak, izvodit će Emanuel Bastaja iz Lovrana, a za bravure na biciklu zaduženi su Andrej Greguranić Čolo i BMX crew.

Svi su oni, kažu, ušli u svijet adrenalinskog sporta još kao djeca, a najmlađi je bio upravo Tin, koji je svoje prve koturaljke dobio već s četiri godine. A trebalo je, priznaju, podnijeti mnogo ogrebotina i modrica, pa čak i iščašenja i lomova, da bi pronašli način kako da uspješno, primjerice, skoče na šipku i po njoj se “slajdaju“ ne gubeći ravnotežu te jednako spretno skoče natrag na beton i nastave vožnju. Te su trikove uglavnom učili sami promatrajući druge rolere, romobiliste i bicikliste akrobate ili gledajući snimke na YouTubeu.

– Ja sam, primjerice, jedini roler u Varaždinu. Svi su ostali u mom parku na skateu ili biciklu – ističe Matija.

I dok je Tin majstor u svim tehnikama rolanja, druga dva akrobata imaju prepoznatljive trikove koje će predstaviti publici na Jarunu. Sven je ekspert u izvođenju akrobacija dok se kliže po dugim ogradama – može nekoliko puta skočiti, napraviti trik i spretno se dočekati na tanku šipku. Matija je poznat pak po tome što može preskočiti preko prepreka koje su drugim rolerima nemoguće. Emanuel je, pak, čarobnjak na svemu što ima dva kotača, no za romobil se odlučio, kaže, jer na njemu može raditi trikove kakve ne bi mogao na biciklu, rolama ili skateu.

– Mogu raditi sve: letjeti, vrtjeti se i okretati za 180 stupnjeva... Nema ograničenja, a samo jedan pokret može promijeniti cijeli trik – kaže Emanuel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije