Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Radimo i po kiši da bi tisuću đaka u školu išlo samo ujutro'

U drugoj ovogodišnjoj turneji po četvrtima gradonačelnik Bandić autobusom ZET-a obišao je gradilišta na Trešnjevci i u Trnju
06. travnja 2019. u 12:03 0 komentara 748 prikaza
Bandić obišao radove na izgradnji novog bloka Prirodoslovne škole
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon prošlomjesečnog obilaska Sesveta i Mosta slobode, slični prizori – gradonačelnik Milan Bandić sa skupinom suradnika, u punom autobusu, obišao je tri škole, a najviše se “dela” u Trnju, u dvorištu Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Svetice Svetice Hyde Park obećan prije godinu dana, gdje li je?

Četvrta škola u Hrvatskoj

– Malo kiši, no idemo delati – pun elana već je na početku kazao Bandić kojeg su u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga dočekali brojni učenici, ali i “najsretniji” ravnatelj Zlatko Stić koji sljedeću školsku godinu želi započeti s jednosmjenskim radom.

– Evo, kiši, blato je, no kod nas se buši, spajamo dvije zgrade, gradimo devet novih učionica, a sve da bi na jesen svih 1060 učenika moglo u jednosmjensku jutarnju nastavu – rekao je ravnatelj škole “Vladimir Prelog”, dok je Bandić istaknuo da četvrta najveća škola u Hrvatskoj, koja nosi ime po nobelovcu Prelogu, to i zaslužuje.

U obilasku dvije gradske četvrti, na Trešnjevci – jug posjetio je Osnovnu školu Prečko u kojoj su osvježene atletske staze, uređeno bacalište kugle, odbojkaško i košarkaško igralište i sve to da bi se mališani mogli baviti sportskim aktivnostima u normalnim uvjetima.

Gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju inovacijskog centra Svetina umjesto Karatovića Gradonačelnik Bandić daje zagrebačkom sportu dva milijuna kuna više

– Dosta nam ovo znači jer smo imali brojna vanjska igrališta, ali sad su sva obnovljena, funkcionalna i sigurna – rekla je Jadranka Oštarčević, ravnateljica OŠ Prečko, dok se Bandić zagledao preko ograde gdje mu je za oko zapelo derutno igralište NK Prečko.

Zgrada za mjesni odbor

– Okrenite se malo, okrenite, ovo smo u školi “zrihtali”, no ovo igralište iza nas od NK Prečko također ćemo urediti. U tijeku je raspisivanje natječaja za radove i do kraja godine trebalo bi početi postavljanje umjetne trave – rekao je gradonačelnik.

Pet milijuna kuna koštala je energetska obnova Elektrostrojarske obrtničke škole u Selskoj.

Milan Bandić MILAN IVKOŠIĆ Ulična pljuska doktoru Bandiću u 
samosvidljivom paradiranju

– Radili smo svašta, od nove fasade, prozora, rješenja kompletne oborinske odvodnje, no računica je da će nam iznosi na računima za struju biti i više nego upola manji – rekao je ravnatelj škole Anto Delač.

I tako je u drugom ovogodišnjem obilasku gradskih četvrti Bandić, po tradicionalnoj formuli “skači s jednog na drugo mjesto” obišao i gradilište zgrade mjesnog odbora naselja Gajevo u vrijednosti od 5 i pol milijuna kuna. Tako će napokon i stanovnici ovog naselja imati svoj “mjesni odbor”, odnosno prostor za udruge. U prizemlju se nalaze tri manje dvorane, dok je na katu velika dvorana od 185 i manja od 32,5 četvornih metara.

VIDEO Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.