Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl na otvorenom

Proslava Dana Grada uz Zagrebačku filharmoniju

Filharmonija
Foto: Jakov Novak
1/2
30.05.2014.
u 20:29

Posjetitelji mogu pogledati izložbu ugledne slikarice Naste Rojc, a od 20 sati sudjelovati u otvorenju izložbe fotografija priznatog hrvatskog fotografa Ive Pervana.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, Zagrebačka filharmonija i Koncertna direkcija Zagreb za građane su organizirali proslavu Dana Grada koja se održava na Trgu kralja Tomislava (iza Umjetničkog paviljona).

Iz godine u godinu Grad Zagreb čini iznimno mnogo na oživljavanju gradskih prostora i javnih površina kulturnim i zabavnim sadržajima što ga smješta među najznačajnije europske kulturne metropole. Povodom ovogodišnje proslave Dana Grada, a godinu dana nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju kao 28 članice, na Gradonačelnikovu inicijativu prekrasan Tomislavov trg preobrazio se u veličanstven hram umjetnosti i ljepote.

Posjetitelji mogu pogledati izložbu ugledne slikarice Naste Rojc, a od 20 sati sudjelovati u otvorenju izložbe fotografija priznatog hrvatskog fotografa Ive Pervana.

U 20.30 sati Zagrebačka će filharmonija pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića svojim Zagrepčankama i Zagrepčanima kao i svim putnicima namjernicima te ljubiteljima glazbe prirediti svečani koncert pod vedrim zagrebačkim nebom.

Filharmonija će uz goste – sopranisticu Martinu Zadro, mezzosopranisticu Martinu Gojčetu Silić, tenora Amira Saračevića, basa Ivicu Šarića, Akademski zbor 'Ivan Goran Kovačić' i Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske – izvesti djela velikana klasične glazbe: P. I. Čajkovskog, G.Verdija, L. van Beethovena te Blagoja Berse. Koncertna večer završit će veličanstvenom Odom radosti, kojom će umjetnici Zagrebu poželjeti još svjetliju europsku budućnost.

Ulaz na proslavu Dana Grada je slobodan, no događanje će biti dodatno obogaćeno humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava potrebitima u poplavljenim područjima pozivom na broj 060 9011, čime će Zagreb i njegovi građani još jednom potvrditi svoju velikodušnost i otvoreno srce.

>> Kitajenko: Otkazali su mi koncerte koje sam spremao godinu dana, ali i dalje sam u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije