Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autohtono

Proljetni sajam i domaće salame za vikend u Samoboru

sajam
Igor Kralj/PIXSELL
15.04.2016.
u 21:18

Organizacija Proljetnog sajma ima za cilj predstavljanje starih tradicijskih zanata i običaja, etno baštine, izvornih suvenira...

Oba dana vikenda na glavnom samoborskom trgu posjetitelji će moći obići 12. Samoborski proljetni sajam, a sutra u 20 sati u Sportskoj dvorani Samobor (Hebrangova 26) organiziraju i 29. po redu Samoborsku salamijadu.

Organizacija Proljetnog sajma ima za cilj predstavljanje starih tradicijskih zanata i običaja, etno baštine, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih samoborskih proizvoda i gastronomije... Grad Samobor ove je godine izlagače oslobodio kotizacije. Na taj način, kažu iz Grada Samobora, potiču promociju turizma, ali i starih, davno zaboravljenih zanata i proizvoda.

Sajam će, kao i svake godine, biti popraćen dodatnim gastro sadržajima i bogatim zabavnim sadržajem za djecu. Tako će se sutra na novom trgu kod pošte održati 7. Festival samoborske češnofke, u organizaciji samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti, a u nedjelju  fFestival se nastavlja predstavljanjem profesionalnih proizvođača samoborske češnofke. Također, u nedjelju za sve je otvoren i Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino.

Za vrijeme trajanja Proljetnog sajma posjetitelje će zabavljati samoborska kulturno umjetnička društva, udruge i glazbeni sastavi. Organizator Sajma je Grad Samobor, a tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije