Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evo do kada će trajati

Produljeni su radovi na pruzi između Glavnog i Zapadnog kolodvora: Neki vlakovi otkazani, možete na bus

Zagrebački Glavni kolodvor u predvečerje
Zvonimir Barisin/PIXSELL
17.11.2023.
u 12:05

Na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zaprešić - Zagreb Glavni kolodvor, putnici s kartama HŽPP-a moći će se prevoziti u tramvajima i autobusima ZET-a

Zbog obnove pruge HŽ-a između Glavnog i Zapadnog kolodvora, željeznički promet odvija se jednokolosiječno na dionici pruge Zagreb (Glavni kolodvor) - Savski Marof i obrnuto, javljaju u ZET-u. Uslijed jednokolosiječnog prometa smanjena je propusna moć pruge te je dio vlakova otkazan, a dio je supstituiran autobusima.

Promet se odvija uz poteškoće i dolazi do kašnjenja vlakova. Za vrijeme posebne regulacije željezničkog prometa, čiji je rok produljen do 30. studenoga, na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zaprešić - Zagreb Glavni kolodvor, putnici s kartama HŽPP-a moći će se prevoziti u tramvajima i autobusima ZET-a koji voze na tom području, a putnici s kartama ZET-a u vlakovima HŽPP-a.   

Više o posebnoj regulaciji prometa možete pronaći na stranicama HŽ-a. Putnicima se ispričavaju zbog kašnjenja do kojih dolazi zbog radova i mole za razumijevanje.

>>VEZANI ČLANCI: 

Inače, radovi na pruzi provode se u sklopu projekta Modernizacija dionice Kustošija Zapadni kolodvor Glavni kolodvor, vrijednog 29,2 milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a nakon njegova završetka vlakovi će spomenutom dionicom voziti brzinom do 120 km/h. Radi se o dionici dugoj 3,5 kilometara, ujedno i jednoj od najprometnijih dionica u Hrvatskoj kojom na dan prođe oko 150 vlakova.

>>VIDEO: Aktiviralo se klizište na Jakuševcu

Komentara 1

CE
CenzuriranUskoro
18:08 17.11.2023.

Koji je razlog produljenja? Po tome kako origradski vlakovi kasni radi se sve šesnaest. Neki dan 2 sata za relaciju koju bilo gdje u svijetu gdje sam bio prođem vlakom ispod 20 minuta. Kada će izvođači početi biti ozbiljno kažnjavani za kašnjenje i isto tako i oni koji su procijenili da izvođač stvarno može isporučiti obečano. Ovo sigurno produženje donosi dodatni trošak RH, a dodatnu zaradu izvoďaču u odnosu na cijenu u natjeĉaju. DORH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije