Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA ĐEREK DUBRAVČIĆ:

'Postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
20.12.2019.
u 15:36

Ravnateljica navodi kako negativan medijski pritisak kojemu svjedoče posljednjih dana najviše šteti Dječjoj bolnici Srebrnjak, ali i njezinim pacijentima i zaposlenicima

U priopćenju za medije, v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak dr.med. Ivana Đerek Dubravčić navodi kako je dužnost nove Uprave DB Srebrnjak otkloniti eventualne nepravilnosti i omogućiti da svi poslovni procesi koji uključuju ne samo pružanje zdravstvene zaštite nego i znanstvenu djelatnost te neometano provođenje svih EU projekata.

Također, ističe kako negativan medijski pritisak kojemu svjedoče posljednjih dana najviše šteti Dječjoj bolnici Srebrnjak, ali i njezinim pacijentima i zaposlenicima. 

Navodi kako je iz dostupne dokumentacije postojala osnovna sumnja da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske, a Grad Zagreb je kao osnivač i pravna osoba bio u obavezi poduzeti odgovarajuće pravne radnje

U bolnici je 6. prosinca završio Izvanredni nadzor HZZO-a, a sada slijedi i izvid inspekcije Ministarstva zdravstva. Upućen je i poziv za stručni nadzor Hrvatskoj liječničkoj komori, a sve kako bi se nedvosmisleno utvrdila činjenična stanja.

Ravnateljica bolnice u priopćenju navodi poziv na strpljenje i povjerenje u funkcioniranje sustava, kako bi mjerodavne institucije mogle donijeti nepristrani zaključak, o kojemu će javnost biti obavještena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije