Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voda prijeti dvorištima

Poplavilo pod Mostom slobode, uzrok radovi?

Zagreb: Poplava ispod Mosta slobode zbog puknute cijevi na mostu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
13.06.2019.
u 22:52

Voda je, kaže Kolić, počela curiti još 2010., no godinama je kapala, da bi prije tjedan dana počela toliko teći da su se stvarale lokve na inundaciji uz nasip

Odnekle curi, a ne znaju odakle. Djelatnike Vodoopskrbe i odvodnje danas je dočekala prilična poplava ispod zagrebačkog Mosta slobode. U gumenim čizmama gacali su po vodi, ljestvama se penjali ne bi li uočili puknuće. No uzalud su se trudili, govori Davorin Kolić, prvi susjed do mosta, po struci doktor građevine i specijalist za mostove.

– Ispod mosta prolaze velike vodovodne cijevi s pitkom vodom. Razgovarao sam s radnicima, koji kažu da je razlog puknuća najvjerojatnije sol koja se zimi baca na most. Ona je kroz njega prošla i nagrizla cijevi, a da bi našli mjesto puknuća, morali bi rezati asfalt i zatvoriti most – govori Davorin Kolić, čiji je otac ujedno i nadzirao radove na Mostu slobode kad se gradio. Puknuće povezuje s radovima na mostu, a najvjerojatnije su se, kaže, pojavili uslijed vibracija od strojeva kojima se sanira površina mosta. Voda je, kaže Kolić, počela curiti još 2010., no godinama je kapala, da bi prije tjedan dana počela toliko teći da su se stvarale lokve na inundaciji uz nasip.

– Potom se stanje smirilo, a sad je ponovno počelo jako teći i došlo je do Trnjanske ceste – govori Davorin Kolić te dodaje da se boji da će mu voda prodrijeti i u dvorište.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje kažu da su danas u jutarnjim satima njihove ekipe pristupile sanaciji vodoopskrbnog cjevovoda.

 - Radovi su u tijeku te sutra očekujemo završetak sanacije - kažu iz ViO-a te dodaju da nema prekida u isporuci vode građanima.

Zagreb: Poplava ispod Mosta slobode zbog puknute cijevi na mostu
1/9
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar LiTsung
LiTsung
11:31 14.06.2019.

To je dio projekta Zagreb na Savi. Savu približavamo zagrepčanima.

MA
magnum2013
08:11 14.06.2019.

Dok mostovi Zagreba propadaju i postaju opasnost za građane Zagreba Mile nam se bavi nabavkom udžbenika za vjeronauk. Demagogija, licemjerje i lopovluk naša su svakodnevnica. Za žičaru je položio ispit za bageristu. Ķakav kurs ima za mostove da mu se i to dredi?

Avatar cuki2020
cuki2020
09:00 14.06.2019.

Kome to kapanje i curenje pitke vode ide na račun? Gradu ili građanima? I ovako za dvije osobeu stanu plaćamo 240 kn kao da smo zaljevali ne vrtove, već polja :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije