Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne žele betonizaciju

Pokrenuli peticiju za spas omiljene livade na Trešnjevci

Munjarski put
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
16.01.2018.
u 13:50

Okupljeni su u Inicijativu Samoborček, a od Vijeća gradske četvrti traže sazivanje zbora građana na kojem bi se donijela konačna odluka

Zeleni potez između Trakošćanske ulice i Selske ceste i dalje unosi nemir među stanovnike Trešnjevke. Još su ljetos bageri ondje počeli kopati, a stanovnicima nije objašnjen točan razlog, zbog čega su na jesen organizirani i prosvjedi. Trešnjevčani se, naime, boje da njihovoj omiljenoj kvartovskoj livadi iza hotela Panorama prijeti betonizacija.

Riječ je zapravo o ruti kojom je nekada vozio legendarni Samoborček, a danas stanovnici tu praznu livadu od milja zovu Munjarski put. Kako bi je zaštitili, okupili su se u Inicijativu Samoborček, a prošlog su vikenda poduzeli i konkretne korake. Pokrenuli su potpisivanje peticije kojom od Vijeća gradske četvrti Trešnjevka Sjever traže sazivanje zbora građana. Riječ je o tijelu čije je djelovanje omogućeno zakonom, a ako se ono sazove, u njega se pozivaju svi građani tog kvarta te nije tek savjetodavne prirode, nego su njegove odluke konačne i moraju se poštovati.

– Zbor može sazvati Mjesni odbor ili Vijeće gradske četvrti. S obzirom na to da livada spada pod četiri mjesna odbora te da su nas dva podržala, a dva nisu, obratili smo se direktno Vijeću gradske četvrti – objašnjava Lana Vukovinski, jedna od članica inicijative čiji volonteri potpise skupljaju u kafićima “Film” u Krapinskoj, “No Sikiriki” na Novoj cesti te “Elementu“ u Trakošćanskoj.     

Pogledajte galeriju: Bandić otvorio podzemne spremnike za prikupljanje otpada

Munjarski put
1/17

Komentara 11

OK
okvarbudovič
11:44 17.01.2018.

omileno mjesto za peseke.

DA
DarthVader
17:29 16.01.2018.

I opet saka jada blokira gradnju. Isuse mili, pa to je moguce samo u hrvatistanu.

Avatar indigo25
indigo25
10:56 18.01.2018.

Idealna lokacija za šoping centar. Kome treba park u gradu, bezveze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije