Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pet milijuna za “friškanje” Avenije Dubrovnik

Skidat će se stari sloj asfalta, postaviti dva nova, a obnovit će se i horizontalna te vertikalna signalizacija, kao i slivnici duž ulice
17. kolovoza 2018. u 10:00 2 komentara 1083 prikaza
Avenija Dubrovnik
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Iduća dva tjedna “rezervirana” su za rekonstrukciju Avenije Dubrovnik. Radovi na prvoj fazi sanacije sjevernoga kolnika od Sarajevske ceste do Ulice SR Njemačke u dužini od 1400 metara počeli su jučer, a radove je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je sugrađane zamolio za strpljenje, budući da je zajedno s radovima na aveniji ukinut i tramvajski promet za rotor Remetinec.

radovi Radovi u Novom Zagrebu Privremena regulacija prometa na Aveniji Dubrovnik, saznajte obilazne pravce

– U tri faze planiramo napraviti kompletnu sanaciju sjevernoga kolnika i rotora od križanja Avenije Dubrovnik i Sarajevske ceste pa sve do Avenije Većeslava Holjevca – rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. Dodao je, k tomu, kako će tijekom prve faze radova rotor u Zapruđu biti u promet pušten do 20. kolovoza, a četiri dana poslije omogućeno će biti prometovanje i na dionici do Ulice SR Njemačke.

obnova fasada Koji je model bolji i isplativiji Za obnovu fasada Grad ima budžet od 30, a država čak 525 milijuna kn

Inače, radovi će obuhvatiti skidanje staroga habajućega sloja asfalta te postavljanje dva nova sloja, kao i podizanje instalacija, postavljanje novih poklopaca revizionih okana, slivničkih rešetki te obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije. Ukupna vrijednost svih radova iznosit će oko pet milijuna kuna.

>> POGLEDAJTE Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

[video: 22549 / Novi Rotor u Zagrebu]
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas