Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide u tri faze

Pet milijuna za “friškanje” Avenije Dubrovnik

Avenija Dubrovnik
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
17.08.2018.
u 10:00

Skidat će se stari sloj asfalta, postaviti dva nova, a obnovit će se i horizontalna te vertikalna signalizacija, kao i slivnici duž ulice

Iduća dva tjedna “rezervirana” su za rekonstrukciju Avenije Dubrovnik. Radovi na prvoj fazi sanacije sjevernoga kolnika od Sarajevske ceste do Ulice SR Njemačke u dužini od 1400 metara počeli su jučer, a radove je otvorio gradonačelnik Milan Bandić koji je sugrađane zamolio za strpljenje, budući da je zajedno s radovima na aveniji ukinut i tramvajski promet za rotor Remetinec.

– U tri faze planiramo napraviti kompletnu sanaciju sjevernoga kolnika i rotora od križanja Avenije Dubrovnik i Sarajevske ceste pa sve do Avenije Većeslava Holjevca – rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. Dodao je, k tomu, kako će tijekom prve faze radova rotor u Zapruđu biti u promet pušten do 20. kolovoza, a četiri dana poslije omogućeno će biti prometovanje i na dionici do Ulice SR Njemačke.

Inače, radovi će obuhvatiti skidanje staroga habajućega sloja asfalta te postavljanje dva nova sloja, kao i podizanje instalacija, postavljanje novih poklopaca revizionih okana, slivničkih rešetki te obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije. Ukupna vrijednost svih radova iznosit će oko pet milijuna kuna.

>> POGLEDAJTE Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

Komentara 2

HE
herojulice
11:41 17.08.2018.

O P E T ????

MI
MikiPrdekana
19:30 17.08.2018.

Domet ovoga iz roda je presvlačenje novog asfalta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije