Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORIJADA

Od Trga bana Jelačića do Bundeka 'norit' će više od 5000 maturanata

Vise od sedam tisuca maturanata zadnji dan škole slavit će na Bundeku
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
14.05.2015.
u 11:22

Prema Bundeku će se ići Praškom ulicom, Trgom Nikole Šubića Zrinskog, Strossmayerovim i Tomislavovim trgom, Mihanovićevom i Miramarskom ulicom te Ulicom grada Vukovara, Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Ulicom Damira Tomljanovića- Gavrana.

Povodom ovogodišnje norijade na Trgu bana Jelačića očekuje se više od 5000 maturanata koji će točno u podne krenuti na već tradicionalnu povorku do Bundeka. Tamo će im se, prema procjenama, pridružiti još oko 3000 kolega koji ove godine kraj škole slave 20. svibnja.

Slavlje na Trgu započet će već u 11.30 sati, a za učenike i nastavnike organiziran je zabavni program. Proslava se potom seli u Novi Zagreb gdje se "Dan zagrebačkih maturanata" održava već osmu godinu zaredom, a povorku će pratiti glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, koji organizira događanje, napominje da će se nadležne službe potruditi da maturanti taj dan budu sigurni te da ne ometaju previše druge građane kojima često smeta ponašanje maturanata za vrijeme norijade.

– Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, u suradnji s drugim suorganizatorima, nastoji osigurati primjereno i dostojanstveno okruženje kako bi se posljednji dan nastave proslavio odgovorno i primjereno, na zadovoljstvo svih građana grada Zagreba – poručili su iz Grada. Upravo zbog toga na Bundek se neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklena ambalaža i ostala neprimjerena sredstva, a u cijelom će parku dežurati zdravstvena služba, spasioci te redarska i zaštitarska služba.

Na Bundeku će se moći kupiti sendviči, voda, sokovi i pivo točeno u plastičnim čašama, a bit će organiziran i glazbeno-scenski program za koji se još biraju izvođači. Norijada će trajati do 22 sata, nakon čega će ZET osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza kako bi se maturanti bez problema vratili kućama.

Komentara 5

LI
liskovaca
12:15 14.05.2015.

Jadna djeca, kakva ih budućnost čeka!?!?!?

JB
josip.brooks
09:37 17.05.2015.

Neka slave taj dan i neka se dobro napiju jer ono sto ih čeka je tuga jad i bijeda u ovoj drzavi a ako su imalo pametni neka bježe iz nje sto prije moguce. P.s. Nove radne knjižice cekaju na vas!!!!

SU
SUBARU
12:23 14.05.2015.

Kaj bu i Batman noril?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije