Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3500 MJESTA

Obišli smo bolnice gdje se opet naplaćuje parkiranje: Nije nam drago, moramo platiti 50 kuna samo za pregled

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/9
16.08.2021.
u 12:50

Što Zagrepčani kažu na nove poteze, provjerili smo i sami, pa smo obišli neke od najfrekventnijih lokacija

Stigao je novi radni tjedan, vrijeme je za nove radne pobjede... I nove preglede u bolnicama i ambulantama. Čovjek na čovjeku, jedva se diše, što od gužve, a što od vrućine. Takva je situacija ispred zagrebačkih zdravstvenih ustanova unatoč godišnjim odmorima, a takva je situacija i na ulicama koje ih okružuju s parkiranim automobilima, no s jednom bitnom razlikom.

Od jutros se, naime, ponovno naplaćuje parkiranje na 3500 parkirnih mjesta, nakon što je to bilo besplatno zbog epidemije koronavirusa od listopada prošle godine. Kako objašnjavaju u Zagrebparkingu, potez je to nužan da bi se nadoknadili gubici od 14 milijuna kuna na godišnjoj razini, a kad je riječ samo o novootvorenoj garaži u sklopu bolnice Sveti Duh, radi se o 5,3 milijuna kuna. 

Provjerili smo što Zagrepčani kažu na nove poteze pa smo obišli neke od najfrekventnijih lokacija. Nije im, ukratko, drago što ponovno moraju izdvajati po dvadeset, trideset, a neki i 50 kuna samo da obave liječnički pregled, pogotovo kada moraju parkirati u prvoj zoni, poput Klaićeve. 

– Došao sam iz Bjelovara, pa mi je ovo dodatni trošak povrh goriva. I još moram napraviti krugove oko bolnice jer nema slobodnog mjesta – kaže Branko Draškovac. 

No, iako ni oni s tom situacijom nisu presretni, pita li se one koji odlaze do garaže na Svetom Duhu, platiti pet kuna na sat bolje je od pola sata vožnje u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom, a ovako su u odmah u bolnici. 

U blizini svih zdravstvenih ustanova ponovno sad hodaju i kontrolori, pa onima koje zateknu da parking nisu platili izdaju samo dnevnu parkirališnu kartu za tu zonu. 

– Na  parkiralištima u blizini zdravstvenih ustanova na kojima ponovno počinje kontrola i naplata parkiranja, kontrolori podružnice Zagrebparking redovno će obavljati svoj posao kao što to čine i na svim drugim javnim parkiralištima – kažu u Zagrebparkingu.

VIDEO Zastoj tramvaja: Propala prolaznica u rupu


 
Ključne riječi

Komentara 101

MO
Moskovija
13:08 16.08.2021.

tražili ste - dobili ste - "možemo"....pa sad uživajte u šišanju ovaca naredne 4 godine!

ZG
zg1985
13:06 16.08.2021.

treba bit 150kn po satu ..ljudi dobili sta su trazili i sad se zale..nije vam pakistan izabrao gradonacelnika nego vi sami

IL
ilustrator
13:33 16.08.2021.

a ja mislio da je možemo socijalno osjetljiva stranka, a oni deru kao i škoro koji je platio i kupio svoje zemljište!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije