Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela ambienta

Nude i kuhinje koje stanu u lift

12.10.2017.
u 10:10

Na 44. salonu namještaja i opreme mogu se naći antistres stolci koje su osmislili učenici, magnetske tegle za cvijeće i začinsko bilje i vrtne ljuljačke za 3,7 tisuća kuna

Od kreveta, madraca, stolova, masažnih fotelja, sklopivih kuhinja, unikatnih pločica, kupaonica i dječjih soba do jedinstvenih tegla za cvijeće koje se mogu staviti na bilo koju plohu te zvučne i taktilne igre memorije.

Kompletna oprema za dom i vrt, s naglaskom na (multi)funkcionalnost i uštedu prostora, od jučer pa do subote može se razgledati na 44. međunarodnom salonu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta.

1/6

Zvučno-taktilna igra memory

Više od 300 izlagača iz 23 zemlje smjestilo se na 20 tisuća četvornih metara u paviljonima Zagrebačkog velesajma.

– Naše kuhinje široke su 185 centimetara, a visoke dva metra i stanu u svaki lift pa ih nije teško premještati. U njih je ugrađena perilica posuđa, ploča za kuhanje, mikrovalna pećnica, hladnjak, sudoper i police, a na vanjskoj strani imaju i televizor – pojasnila nam je Alenka Kostanjević Špiljarić iz Dizz koncepta. Osim kuhinja koje kada se sklope izgledaju kao element, u ponudi su i one koje se u samo jednom potezu pretvaraju u prostrani stol za ručak. Uz minimalističke, ali funkcionalne, kuhinje koje štede prostor dobro idu i teglice iz “kuhinje” Božice Crljen iz Samobora, koja je prije godinu dana pokrenula obiteljski biznis s tvrtkom “Klara Gardening”.

– Naše teglice su male i stanu gdje obične ne bi mogle. Osim što se mogu pričvrstiti na zid, mogu se i objesiti na stolac, ogradu, zataknuti na prečkice sa začinima, ali i nasloniti na metalne površine jer su magnetske – ispričala je Božica Crljen. Njezine teglice na sebi imaju i mrežnicu za drenažu i mali lijevak koji olakšava zalijevanje, a nagnuti oblik olakšava rezanje začinskog bilja u kuhinji. Kada se, pak, umorite od kuhanja, odmoriti se, ali i vježbati moždane vijuge, možete uz igru memorije. Međutim, umjesto klasične igre u kojoj morate zapamtiti gdje se nalaze dvije iste slike, Ana Armano Linta osmislila je zvučnu i taktilnu igru memorije.

– Svijet je dosta vizualno orijentiran, pa sam mislila da bi bilo dobro da pomaknemo granice i prema drugim osjetilima. Zvučna igra memorije sastoji se od kockica u kojima su čavlići, riža, papiri i drugi sastojci pa igrači moraju pogoditi dva ista zvuka, a u drugom slučaju moraju dotaknuti različite teksture drveta i otkriti dvije iste – otkrila je Ana Armano Linta.

Za rješavanje stresa poslužit će i stolac “fidget” koji je osmislio učenik Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a na kojem se, po uzoru na popularni “fidget spinner”, nalazi mnoštvo prekidača i dijelova koji se mogu okretati i pritiskati.

Vrata s čitačem otiska prsta

Za one koji raspolažu nešto većim budžetom, cijena ljuljački od 3000 kuna plus PDV bit će prava sitnica, baš kao i ulazna vrata za koja će morati izdvojiti najmanje 12, a najviše 50 tisuća kuna. Vrtoglava cijena ovisi o funkcijama koje vrata mogu imati te o njihovoj veličini.

– Sva vrata radimo po mjeri te su protuprovalna, a što se tiče funkcija, bira ih sam kupac. Mogu imati dodatno led osvjetljenje, čitač otisaka prstiju, na njima može biti ugrađen alarm, mogu imati daljinski, biti povezane preko bluetootha, s kamerom na sebi i slično. Imamo više od 500 modela, a vrata imaju dvostrani izgled, drukčija su s unutarnje i vanjske strane – pojasnio je Hrvoje Tuđen iz slovenske tvrtke Inotherm. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije