Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Nezavisna lista Zagreb traži ostavku Bandića i raspisivanje izbora

U tom dokumentu, kako ističu u priopćenju, navedeno je da je Grad Zagreb dužan o svom trošku osigurati vlasnički list s upisnim pravom na ime Ciljnog društva, definirati prostorno - planske preduvjete i preduvjete za ishođenje potrebnih akata kojima se omogućava razvoj projekta.
25. kolovoza 2019. u 10:15 8 komentara 1755 prikaza
Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Nezavisna lista Zagreb zatražila je u nedjelju ostavku gradonačelnika Milana Bandića i raspisivanje izbora te je pozvala državne institucije na hitru reakciju, u svjetlu novih saznanja o postojanju memoranduma koji je Bandić potpisao s poduzetnikom iz Dubaija za takozvani "Zagrebački Manhattan". 

. Milan Bandić/Dubai Memorandumu o razumijevanju Otkriveni detalji: Što je Bandić potpisao u Dubaiju

"U svjetlu novih saznanja o postojanju dokumenata odnosno 'Memoranduma o razumijevanju' koji je gradonačelnik potpisao s poduzetnikom iz Dubaija, Nezavisna lista Zagreb traži bezuvjetnu ostavku Milana Bandića, raspisivanje izbora i poziva državne institucije na hitru reakciju", priopćila je Nezavisna lista Zagreb.

Podsjećaju kako je u travnju njihova gradska zastupnica postavila pitanje Bandiću vezano uz raspisivanje međunarodnog dizajnersko-arhitektonskog natječaja od tvrtke Ex-Development iz Dubajia u zoni Hipodroma za Zagreb Observation Tower te koja je involviranost Grada te koji je pravni temelj za takav natječaj

Kažu da su u svibnju dobili odgovor Bandića da "program za provedbu natječaja nije verificiran niti utvrđen od strane gradonačelnika Grada Zagreba te da ne stoji tvrdnja izrečena u samom pitanju da je Grad Zagreb dao privatnoj tvrtki pravo raspisivanja natječaja za dio zemljišta u zoni Hipodroma. S obzirom na to, Grad Zagreb ne snosi nikakve troškove vezane uz predmetni natječaj niti ne preuzima bilo kakvu drugu obvezu proizašlu iz predmetnog natječaja”.

Milan Bandić STANOVNICI NEZADOVOLJNI Bandić ponovno odgodio premještaj farmi: 'Ljudi su na rubu da sve eskalira zbog nezadovoljstva'

Tri mjeseca poslije, kažu, potvrđeno je postojanje 'Memoranduma o razumijevanju' s tvrtkom Eagle Hills iz Dubaija. 

U tom dokumentu, kako ističu u priopćenju, navedeno je da je Grad Zagreb dužan o svom trošku osigurati vlasnički list s upisnim pravom na ime Ciljnog društva, definirati prostorno - planske preduvjete i preduvjete za ishođenje potrebnih akata kojima se omogućava razvoj projekta. Također Eagle Hills sukladno posebnim propisima može prema potrebi inicirati promjenu Glavnog plana.

Za provedbu predložene transakcije moraju biti ispunjene obveze Partnera, to jest Grada Zagreba u roku od osam mjeseci od potpisivanja tog Memoranduma s mogućnošću produženja roka na još šest mjeseci koji ugovorne strane uzajamno obnove ili produlje. Stoji i da će se sve regulirati posebnim ugovorom u kojem će se odrediti detaljni rokovi.

Gradilište na rekonstrukciji rotora u Remetincu KRUŽNI TOK Bude li zima blaga, rotor će biti u pogonu od travnja 2020.

Bandić omalovažava građane 

"Potpis Milana Bandića na ovom dokumentu temeljito obezvrjeđuje riječi prisege kojima se gradonačelnik obvezao Zagrepčankama i Zagrepčanima, a svojim radnjama po tko zna koji put omalovažava građane, skrivajući ključne informacije koje su važne za Generalni urbanistički plan (GUP) grada Zagreba, ključnog dokumenta kojim se definira razvoj grada Zagreba i koji bi trebao zaista biti u skladu s javnim interesom", poručuju u Nezavisnoj listi Zagreb. 

 

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • dvorskaluda:

  Dolje s njim. Opljačkao je zagreb, pretvorio ga u selendru, nabio dugove koje će i naši unuci otplaćivati, a mi živimo u sve većem svinjcu;: voda je zagađena i loša a o gubicima site da ne govorim, smeće nas guši ... prikaži još!i ( a kamion poklanja Imotskom), ulice su pune pukotina, rupa, ne čisti se po kvartovima, mostovi derutni i popucani, fasade užasne, praznih zgrada punih štakora i žohara ili skvotera - kao u priči, reže drveće, uništava pluća Zagreba...ukratko štetočina koju treba ukloniti s pozornice ikakvog djelovanja u upravi i politici

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Bilo je i vrijeme !

 • Grebza:

  Samo moramo ići do kraja, referendum, ili bilo što jer ovo ludilo postaje organski nesnošljivo.