Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatki test

Mmm... Evo gdje se kriju najbolje krafne u Zagrebu

02.02.2018.
u 09:20

Isprobali smo osam vrsta iz dućana, pekarnica i slastičarnica, a ocjenjivali prema količini marmelade i šećera te mekoći tijesta.

Još od 17. stoljeća Zagrepčani za fašnik uživaju u krafnama i uopće im ne smeta što jedna ima od 400 do 650 kalorija, možda i više.

Na pokladni utorak, posljednji utorak prije Pepelnice, u Zagrebu se pilo gradsko vino i jeli su se slatkiši te suhe smokve. U okolici se pripremalo zelje, žganci, govedina, purica ili guska te krafne. Najstariji su u Zagrebačkoj županiji samoborski i fašnik u Velikoj Gorici, a kako sutra službeno počinje fašničko vrijeme, odlučili smo kušati krafne iz dućana, slastičarnica i pekarnica kako bismo ocijenili koje su najbolje. Ocjenjivali smo ih prema tome koliko su sočne, jesu li dovoljno posipane šećerom u prahu, s koliko marmelade su punjene i, naravno, kakvog su okusa.

Nismo znali koja je krafna iz kojeg dućana, sve je bilo objektivno. Tako nam se potkrala i jedna čokoladna krafna, koja nas je na kraju iznenadila, ali ipak smo je ostavili u konkurenciji. Okupili smo peteročlani “stručni” žiri redakcije Večernjeg lista i kušali krafne iz Lidla, Konzuma, slastičarnice Princess, Spara, Klare, Vinceka, pekarnice Dinara i iz Mlinara.

Prvo mjesto dijele krafne iz slastičarnice Princess i Konzuma. Krafne koje su nam na prvu izgledale premalene, bile su prilično skupe, sedam kuna komad, i na sebi uopće nisu imale dovoljno šećera, zapravo su bile najukusnije, a to su one iz Princessa. Marmelada je bila savršena, krafne meke i topile su se u ustima. Za cijenu više nikog nije bilo briga dok god se dobro jede. Prvo mjesto dijele s Konzumovim krafnama na akciji koje dolaze u pakiranju od šest komada. Zapravo, to su te čokoladne... Dovoljno su meke, pjenaste, a čokolada im je savršena. 

POREDAK

PRINCESS - 7 kuna - OCJENA 4,6

Ove su krafnice dokaz da ne treba suditi slasticu prema korici... Naoko premale i preskupe, pobijedile su apsolutno zbog svega!

KONZUM - 11,94 kuna (6 komada) - OCJENA 4,6

Konzumove krafne jedine su bile punjene čokoladom, a to na prvu nismo znali. No oduševili smo se mekoćom i prefinom čokoladom.

MLINAR - 4,90 kuna - OCJENA 3,6

Mlinarove krafne jedine u sebi nisu imale marmeladu od marelice, već od jagoda. Tijesto nije tipično kao kod ostalih krafni.

VINCEK - 8 kuna - OCJENA 3,6

Iako na prvu malo masne, ove krafne su nas zapravo prilično zadovoljile. U sebi nemaju dobro raspoređenu marmeladu.

DINARA - 3,50 kuna - OCJENA 3

Pola žirija složilo se da je marmelada dobra, druga polovica kaže da ima okus po kupovnom. Pjenaste su, ali nisu nas oduševile.

LIDL - 3,29 kuna - OCJENA 3

Lidlove krafne dobro izgledaju, nisu ni presočne ni presuhe, baš zlatna sredina, a s obzirom na cijenu, dovoljno se isplate.

SPAR - 15,99 (8 komada) - OCJENA 1,8

Ove su krafne dosta suhe. Članovi žirija komentirali su kako tijesto izgleda poput kruha, a pekmez je jako sladak.

KLARA - 3,70 kuna - OCJENA 1,6 

Jedan je član žirija rekao da na izgled ovu ne bi ni probao. Preslatka marmelada, suhe su i izgledaju kao da su stajale nekoliko dana.

Komentara 9

2X
2Xgeneral
12:27 02.02.2018.

a zakaj nema slastičarne jakšić???? a u konzumu su krafne iz mlinara!!! znači u konzumu valjaju a u mlinaru NE???

NI
niks22
09:46 02.02.2018.

Meni su najbolje iz PanPeka !!!

DU
Deleted user
03:52 03.02.2018.

Hrvatski se veli krafl! Krafna je došla iz Beograda i Hercegovine sa ljudima koji preko Hine posrpljuju Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije