Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje u tehnologiju

Među prvima u svijetu: Sveta Nedelja uvodi plaćanje javnih usluga kriptovalutama

Dario Zurovec
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/4
26.06.2020.
u 14:12

Procesiranje kriptovaluta je u stvari o konverziji te valute u hrvatske kune, i to prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge.

Osim standardnog novca, Grad Sveta Nedelja uvodi i uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja. Kako kaže gradonačelnik Dario Zurovec, ulaganje u tehnologiju jedini je način napretka.

- Naša je vizija biti grad za pametno poslovanje i ugodan život, pratimo korak s vremenom, a često volimo biti i predvodnici promjena. Drago mi je što smo među prvim gradovima u svijetu koji uvode ovakav način plaćanja. U Svetoj Nedelji postoje poduzeća koja koriste kriptovalute, poput Greyp Bikes Mate Rimca, koja će na taj način moći platiti komunalnu naknadu. Uvođenjem ovakvih usluga šaljemo poruku da smo okrenuti budućnosti i spremni diktirati tempo promjena - kaže Zurovec. 

A što točno znači "procesiranje"? Radi se o konverziji kriptovalute u hrvatske kune, i to prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge. A vršit će se preko platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin, dok će tu uslugu vršiti Tvrtka Electrocoin d.o.o. vršit će uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije