Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Sveta Nedelja prva u Hrvatskoj uvodi savjetodavni e-referendum

Svako pitanje na savjetodavnom e-referendumu će trajati određeni vremenski period, a pitanje izgradnje i uređenja nove tržnice će trajati do 13. lipnja kada će rezultati biti javno vidljivi.
23. svibnja 2020. u 13:10 0 komentara 476 prikaza
Foto: SVETA NEDJELJA
Pogledajte galeriju 1/3

Registrirati se na web stranici Svete Nedelje i glasati. Jedini uvjet je punoljetnost. Riječ je, naime, o prvom u Hrvatskoj savjetodavnom e-referendumu kojeg Sveta Nedelja uvodi kako bi građani imati prilike izraziti svoje mišljenje i sudjelovati u odlukama važnima za razvoj grada - od pitanja infrastrukture do stavaka u proračunu. A prva tema o kojoj će građani moći odlučivati je lokacija izgradnje i uređenja nove tržnice. Ponuđene su dvije lokacije, a na građanima je da izraze svoje mišljenje koja lokacija im više odgovara.

Ilustracija GIS grada Svete Nedelje 'Svaki građanin može sada vidjeti i najmanji detalj cjelokupnog gradskog sustava'

Nakon registracije, naime, službenici Grada će ju im odobriti, te će moći pristupiti glasanju. Također, glasati mogu i zainteresirane osobe koje ne žive u Svetoj Nedelji, a imaju interes vezanu za tu temu. Ti glasovi neće biti uključeni u glavni rezultat, no poslužit će vodstvu Grada da znaju što o određenoj temi misle i ostale zainteresirane skupine izvan područja grada Svete Nedelje.

 | Autor : SVETA NEDJELJA Foto: SVETA NEDJELJA

Svako pitanje na savjetodavnom e-referendumu će trajati određeni vremenski period, a pitanje izgradnje i uređenja nove tržnice će trajati do 13. lipnja kada će rezultati biti javno vidljivi. Tijekom provođenja e-referenduma, svaki građanin prije isteka roka može promijeniti svoj glas ako se predomislio, ali ne može dva puta glasati s istog registriranog profila. Također, građanima je prilikom glasanja omogućeno i komentiranje kako bi mogli dodatno pojasniti svoj stav.

a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.