Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika čast

Međunarodno nanbudo sveučilište otvara se u Hrastini

nanbudo
Goran Stanzl/Pixsell
31.01.2012.
u 08:00

Jedan od dva nanbudo sveučilišta u Europi prostirat će se na 300 četvornih metara u Hrastini Samoborskoj

Svjetska nanbudo federacija, sa sjedištem u japanskom Kobeu, od veljače će biti bogatija za novu središnjicu Međunarodnog nanbudo sveučilišta, sa sjedištem u Hrvatskoj. Riječ je o drugom centru takve vrste u Europi, a nova dvorana od 300 četvornih metara prostirat će se u Hrastini Samoborskoj. Plod je to višegodišnjih napora nanbudo boraca koji predano rade na promoviranju ove japanske borilačke vještine, koja u sebi ujedinjuje obrambeni segment, energetsko-terapeutski rad i mentalni samorazvoj.

Jedinstvena dvorana

– Ukazana nam je velika čast što smo dobili dopusnicu za otvaranje ovakvog centra – kaže Leo Rafolt, koordinator Sveučilišta, izbornik izuzetno uspješne hrvatske nanbudo reprezentacije i docent na Filozofskom fakultetu.

Dvjesto metara četvornih ergonomski prilagođenog tatamija, s boksačkim vrećama, svlačionicama i info punktom čine ovu dvoranu jedinstvenom na našim prostorima.

– Od ideje do dvorane bilo nam je potrebno dvije godine, a financirali smo je isključivo iz privatnih izvora. Osim nanbuda, dvorana će biti i japanski kulturni centar, zahvaljujući potpori japanske ambasade. To je i nanbudo sjedište za cijelu Hrvatsku – kaže Rafolt, koji je na posljednjem europskom prvenstvu u Parizu s ekipom od devet nanbudo boraca osvojio dvadeset medalja, od kojih jedanaest zlatnih te je reprezentacija proglašena najboljom na prvenstvu.

Svečano otvorenje

Na otvorenju centra očekuju se važni gosti, poput japanskog veleposlanika u RH i ministrice kulture, no najvažniji gost ipak će biti Yoshinao Nanbu, utemeljitelj nanbuda, kojem nije prvi put da stiže u Hrvatsku.

Komentara 2

EH
ehh
13:28 31.01.2012.

pa super!!!!!!!!!!!!!!!!

TO
tomaivan
15:01 31.01.2012.

nisu li mesić i ferenčak najavljivali isto prije 10 godina ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije