Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava

Mayalesov koncert na „Prvi dan proljeća“

Mayalesov koncert na „Prvi dan proljeća“
Foto: PR FOTO
1/3
14.03.2014.
u 09:32

Na prvi dan proljeća, u petak 21.3. prvi put će u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture nastupiti bend Mayales.

Na prvi dan proljeća, u petak 21.3. prvi put će u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture nastupiti bend Mayales. Za potrebe tog koncerta duboko će zaviriti u kajdanku objavljenih, ali i neobjavljenih pjesama. Na bini će im se pridružiti nekadašnji članovi – Valerija Nikolovska i Kristijan Beluhan – te neka nova lica. Zajedno s osmeročlanim bendom provest će vas kroz glazbeni vremeplov koji vodi „Od ljubavi“, preko „Mogu i sama“, „Virtual baby“, „Ti dobro znaš kom pričam“ do najnovijeg singla „Još te uvijek mogu“. Pridružite se Mayalesima na prvi dan proljeća u Tvornici kulture. Svoje ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn potražite u Tvornici kulture, Aquarius Music Shopovima, te u sustavima www.ulaznice.hr i www.entrio.hr.             

Svoj put Mayalesi su nastavili krajem 90-ih objavom debitantskog albuma „Svima želim raj za sve“ nakon kojeg slijedi razlaz benda i razdoblje hibernacije (ali ne u smislu kreativnog naboja). Onaj osjećaj stvaranja autorski dvojac Mayalesa – Petar Beluhan i Vlado Mirčeta – nije mogao zatomiti pa su radili pjesme za vlastiti gušt, ne razmišljajući da jednog dana objave album, sviraju koncerte, snimaju spotove...

Mayales je bend  koji je stasao sredinom 90-ih kroz festival „Lagano, lagano“. Festival je promovirao mlade snage klupske scene, a sjajni rezultati u glazbi postignuti su pojavom bendova poput Cubisma, Songkillersa, The Bastardza, Mayalesa i drugih.

 

Trinaest godina nakon debitantskog albuma rođen je u album „2“  objavljen 2012. godine u nakladi Aquarius Recordsa. I krajnje je neobičan. Svojevrsna vilinska pjesma Beluhanovog falseta i ženstvene interpretacije Ivane Rushaidat koja je otpjevala većinu pratećih vokala. Album je hvaljen od struke i ovjenčan trima Porinima (za album godine, najbolji alternativni album te produkciju). Na krilima tako dobrog rezultata nije im preostalo ništa drugo nego da se i svirački „upucaju“ i krenu na koncerte. Svirali su na Terraneu, na trsatskoj Gradini, u KSET-u, Pepermintu, a sada se pripremaju i za najveći, ultimativni izazov – veliki pogon Tvornice kulture.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije