Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SASTANAK S BANDIĆEM

Gordan Maras: Tisuće građana i dalje nemaju priključak na plin

Gordan Maras o sudjelovanju Grada Zagreba u obnovi nakon potresa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
08.04.2020.
u 09:43

Pozvao je gradonačelnika Milana Bandića na sastanak kako bi što prije "sredili" grad nakon potresa.

Tisuće Zagrepčana nakon potresa i dalje nemaju priključak na plin, a po ulicama gradskog centra i dalje stoje gomile građevinskog otpada i dimnjak koje nitko ne odvozi. Stvari ne funkcioniraju i gradonačelnik Milan Bandić mora se s nama hitno sastati da vidimo kako možemo pomoći građanima. Rekao je to jutros šef gradskog ogranska SDP-a Gordan Maras na konferenciji za novinare, i pri tom dodao da među Zagrepčanima vlada ogromma konfucija. 

- Jednostavno ne znaju koja je procedura da se mogu prikjučiti na plin. Mislim da je nakon 20 dana potrebno da se Gradska plinara dogovori s dimnjačarima i da se to konačno riješi - kazao je Maras.Ukazao je i na problem sigurnosti građana i pri tom pozvao načelnika Policijske uprave zagrebačke ne sastanak kako bi zajedno dogovorili pojačanu kontrolu po naseljima pogođenim potresom poput Markuševca, Čučerja i Dankovca, gdje su napuštene nekretnine. 

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji Grad Petar Paradžik zatrpan je, kaže, pozivima stanovnika koji ne znaju što učiniti sa dimnjacima i drugim materijalima nastalim nakon potresa. Smatra također da sustav civilne zaštite na razini grada u cjelini ne funkcionira ni približno kako bi trebao. 

- Pozivam Bandića da ne odlučuje o ovim stvarima, da ne bude šef civilje zaštite već da to prepusti to struci i ljudima koji su educirani o tome kako grad treba izgledati i kako sve uskladiti s interesom građana koji mora biti u prvom redu - rekao je Paradžik, koji je ujedno zapovjednik Stožera Civilne zaštite Donji grad. 

- Moram vam reći da stožer uopće ne funkcionira, Postoji očigledno neki paralelni zapovjedni lanac, na sastanke stožera mene se ne poziva pa ni ne znam koji je plan Grada ni graodonačelnika. Vlada potpuna stihija, apeliram na sve koji imaju vlast u rukama da organiziraju arhitekte, građevinare, statičare koji mogu pronaći uspješno rješenje za ovu situaciju. 

 

 

Komentara 4

MI
Milenijalac
11:24 08.04.2020.

koliko god da mi Bandić nije drag, ovog ne mogu nikako probavit. još kad je u kombinaciji s Ankom GUNJAvić i pravi se moralnom vertikalom.. uf

DU
Deleted user
11:32 08.04.2020.

Lumen Mavas bi priključio plin u zgrade koje su oštećene i kojima su oštećeni dimnjaci

MA
Matija100
17:56 08.04.2020.

Mavas bu nam rešil sve probleme kad dođe na vlast. Jadna nam majka ak nemamo nekog pametnijeg i sposobnijeg u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije