Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVARTOVSKI DUĆANI Zbog neradne nedjelje u akciju

Mali trgovci traže robu s popustom i na otplatu

17.02.2009.
u 00:33

Vlasnici malih trgovina i kioska mješovitom robom u Zagrebu kreću u borbu protiv države koja im je zabranila rad nedjeljom, te velikih trgovačkih lanaca koji im godinama oduzimaju promet. Zato su u studenome osnovali Udrugu malih trgovaca.

Jestivo ulje uz motorno
– Ako udružimo svih 3000 malih trgovaca u gradu lakše ćemo ishoditi popuste od onih gdje kupujemo robu, te mogućnost odgode plaćanja – misli Pero Drinovac, predsjednik Udruge malih trgovaca Zagreb.

Najviše ih smeta što je zakon diskriminirajući te nekima ipak dopušta rad nedjeljom.

– Zašto benzinske crpke mogu raditi nedjeljom i 24 sata dnevno, a mi ne? Zar nije apsurd da benzinske postaje prodaju namirnice? Nema logike da oni na jednoj polici imaju motorna ulja, a odmah pokraj suncokretovo ulje i kruh – ljuti se Pero Drinovac.

Trgovac je već 30 godina te u svoje četiri trgovine zapošljava 35 radnika.

– Žalosno je da država zakonom pogoduje benzinskim crpkama koje su većina u stranom vlasništvu, a uništava nas male trgovce koji među asortimanom imamo većinom hrvatske proizvode. A i sav profit koji ostvarimo ostaje u Hrvatskoj – zaključuje Drinovac.

U sličnoj situaciji je i njegov prijatelj Tihomir Jerković, vlasnik dva tobacco kioska u Novom Zagrebu.

Nastradali radnici
– Godinama su moji kiosci radili 24 sata dnevno. Stanovnici Novog Zagreba na to su se navikli i zato sam tijekom noći imao veliki promet. Sada su mi se zbog kraćeg radnog vremena smanjili prihodi pa sam radnicima uveo kraće smjene, te im smanjio plaće – žali se Jerković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije