Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat

Konačnu odluku o cijenama studentskih soba donijet će novi ministar obrazovanja

19.08.2015., Zagreb - Studentski dom Stjepan Radic biti ce potpuno obnovljen do kraja godine. Petar Labrovic, predsjednik studentskog zbora.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
02.02.2016.
u 12:00

Prekretnica je bila konačna predaja dokumentacije o radu SC-a studentima, nakon čega je Zbor donio novi prijedlog o korekciji cijena

Nakon brojnih neslaganja Studentskog centra i Studentskog zbora u slučaju poskupljenja soba u domovima poslije njihove obnove napokon je došlo do pomaka u pregovorima.

Naime, iako su predstavnici studenata u prosincu isključeni iz razgovora, konačno su ponovno sjeli za isti stol s nadležnima. Prekretnica je bila konačna predaja dokumentacije o radu SC-a studentima, nakon čega je Zbor donio novi prijedlog o korekciji cijena.

– Nakon detaljne analize prihoda i rashoda pokazali smo da uz povećanu subvenciju Ministarstva i pozitivne učinke obnove nema razloga poskupljenju koje je na snazi od 1. siječnja – poručio je Studentski zbor. No, s obzirom na važnost samoodrživosti novih domova, obje su se strane složile kako cijene ipak treba korigirati da bi SC uprihodio veća sredstva. Stoga je Studentski zbor predložio nove cijene soba koje bi iznosile od 100 do 600 kuna mjesečno, za razliku od dosadašnjih 200 do 650 kuna.

O tome koliko će na kraju jednomjesečnih rasprava, tihih prosvjeda i konflikata stajati sobe u studentskim naseljima odlučit će ipak novi ministar obrazovanja Predrag Šustar, kojemu je SC prepustio konačnu odluku, a prvi se sastanak svih strana očekuje već ovaj tjedan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije