Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef bandićeve stranke

Kojić o kreditu u Holdingu: Tvrtku treba resetirati, ovo je najgori kredit u zadnjih 30 godina

Zagreb: Stranka rada i solidarnosti o dugoročnom zaduživanju Zagrebačkog Holdinga
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
08.02.2023.
u 17:39

- Ne bi me čudilo da netko od odgovornih završi u Remetincu - kazao je zastupnik Nenad Predovan.

Holdingovo zaduženje od 240 milijuna eura najnepovoljniji je kredit u posljednjih 30 godina u metropoli – kazao je Slavko Kojić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred Gradske uprave. Predstavio je financijsku analizu i pobrojio točke koje smatra najspornijima, a zbog njih će, ustvrdio je, samo ove godine Zagreb izgubiti četiri milijuna eura.

– Prvi obrok na naplatu dospijeva 1. ožujka. Prilikom podizanja kredita rata je deklarirana na 14 milijuna eura, no zbog nepovoljne promjenjive kamatne stope ona će sada iznositi 16 milijuna. Isto će se dogoditi i u rujnu, ako ne i gore – rekao je Kojić. Kamata je, dodao je, od lanjskog rujna do danas porasla s 0,9 na 3,3 posto, čime se svota za otplatu kredita u ovom trenutku povećala za 30 milijuna eura.

08.02.2023., Zagreb - Stranka rada i solidarnosti odrzala je konferenciju za medije na temu: Dugorocno zaduzivanje Zagrebackog Holdinga d.o.o. i refinanciranje postojecih kreditnih obaveza. Na konfeerenciji su sudjelovali Slavko Kojic, Gordana Rusak i Nenad Predovan Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

– Drugi nepovoljan element zaduženja je davanje u zalog 740 tisuća kvadrata zemljišta i nekretnina – napomenuo je Kojić. Istaknuo je i kako kredit ne bi bio potreban da se prodalo te kvadrate, ali i Gredelj, Zagrepčanku i ostale nerentabilne prostore, i time podmirio dug. Rješenje problema u Holdingu, dodao je, bilo bi njegovo resetiranje, a točku o zaduženju komunalnog diva zastupnici Stranke rada i solidarnosti predložili su za dnevni red sljedeće sjednice Gradske skupštine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije